Una dama dels vitralls de can Domènech serà la imatge del Cafè Cerdanyola
22 de juliol de 2014 a les 14:07Una fotografia de Sílvia Morilla @sibilamorilla, que correspon a una de les dames de Cerdanyola que formen part dels vitralls modernistes de can Domènech, acompanyarà a tots els productes i merchandising de la marca Cafè Cerdanyola, una varietat de cafè de Chiapas provinent d'una cooperativa cafetalera de comerç just.
La marca Cafè Cerdanyola arribarà a les botigues de la ciutat a partir de la propera tardor. Es tracta d’un cafè de comerç just que s’emmarca en el programa Cafè Ciutat que coordina a la província de Barcelona la Fundació del Tercer Món de Mataró. El seu president, Jeroni Escoda, explica que són moltes les ciutats, com Terrassa, Mataró o ara Cerdanyola, que ja disposen del seu propi cafè. La instantània triada va ser escollida en el marc de la celebració del Cerdanyola Coopera mitjançant una votació popular d'entre les 3 imatges finalistes del concurs #instacerdanyola.
El programa Cafè Ciutat es va posar en marxa ara fa tres anys i poc a poc s’han anat incorporant més pobles i ciutats catalanes. Escoda indica que és cafè directament importat dels països productors d’Amèrica del Sud i Àfrica. El de Cerdanyola és un 70% de Chiapas i un 30% de Tanzània. El paquet del Cafè Cerdanyola tindrà la imatge d’una de les Dames dels vitralls i, segons indica Jeroni Escoda, a la majoria de municipis també s’escull un padrí o padrina que promocioni i representi el producte.
El Cafè de Cerdanyola es presenta amb una imatge de marca ben coneguda per la ciutadania escollida al certamen #Instacerdanyola, una trobada d’usuaris de la xarxa social de fotografia Instagram que el dissabte 7 de juny van posar el seu objectiu a Cerdanyola per tal de mostrar els seus indrets, la seva cultura, el seu comerç i tot allò que fos digne de reflectir. De la jornada en van sorgir moltes fotografies, de les quals 571 es van penjar a Instagram amb l’etiqueta #instacerdanyola. Era la condició per participar al concurs de la jornada.
El jurat del certamen va triar les tres fotografies finalistes, d’entre les quals la de Sílvia Morilla, Sandra García i Miki Pons i va ser la ciutadania qui va triar la de Morilla durant la celebració del Cerdanyola Coopera.
Instacerdanyola, organitzat per la blocaire de Viscacerdanyola Mireia Tudurí, pretenia posar Cerdanyola en positiu a la xarxa, tot destacant les coses bones que té i que per a ella en són moltes.
La regidora d'Immigració i Cooperació, Carmen Rebollo, han lliurat a Sílvia Morilla el premi com a guanyadora del certamen, consistent en el llibre Escoles d'Altres Móns, de Kim Manresa, i una litografia de l’artista.