Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Una de les pel·lícules de l'any, Anatomía de una caída, amb els Xiscnèfils
Una de les pel·lícules de l'any, Anatomía de una caída, amb els Xiscnèfils

Una de les pel·lícules de l'any, Anatomía de una caída, amb els Xiscnèfils

20 de març de 2024 a les 8:48

Drama judicial que dissecciona la relació d’un matrimoni, Anatomía de una caída és, sense cap dubte, una de les pel·lícules de la temporada com testimonia la multitud de premis i bones crítiques que col·lecciona el llargmetratge que ofereix aquesta setmana -dijous 21 a les 20.00 hores- el cineclub Xiscnèfils.

Des de que va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes, Anatomía de una caída no ha fet més que arrasar a tota la temporada de premis: des dels guardons del cinema europeu als Goya, des dels Globus d’Or als Oscar. No tots els premis poden estar equivocats.

La pel·lícula de Justine Triet (La batalla de Solferino, Victoria, El reflejo de Sibyl) no és un drama més en què un judici intenta resoldre l’enigma d’una mort, l’anatomia d’una caiguda que diu el títol, sinó que és el vehicle per fer una autòpsia a la relació d’una parella, als secrets d’un matrimoni en crisi tenyit per la desconfiança.

Sandra (una Sandra Huller en el millor moment de la seva carrera que protagonitza també una de les altres pel·lícules de l’any, La zona d’interès), una escriptora alemanya, viu amb el seu marit Samuel (Samuel Theis) i el seu fill cec, en Daniel (Milo Machado-Graner), en un xalet enmig dels Alps francesos. Quan el Samuel mor en misterioses circumstàncies, la investigació no pot determinar si es tracta d’un suïcidi o d’un homicidi. Descobrir la veritat posarà en el punt de mira la seva personalitat i tumultuosa relació.

El cineclub Xiscnèfils projecta Anatomía de una caída a l’Ateneu aquest 21 de març a les 20.00 hores.