Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Una Hora del Conte especial obre les activitats del Dia per a l'Alliberament LGT...
Una Hora del Conte especial obre les activitats del Dia per a l'Alliberament LGTBI Nona Umbert protagonitza l'Hora del Conte d¡aquest 19 de juny

Una Hora del Conte especial obre les activitats del Dia per a l'Alliberament LGTBI

19 de juny de 2024 a les 10:30

Avui, 19 de juny, comencen les activitats del programa commemoratiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI que organitza l’Ajuntament de amb el lema ‘Cerdanyola té orgull!’ i que s'obre amb una Hora del conte especial i i el Microobert de poesia i que tindrà en les actuacions d’Azúcar Moreno, Muslona Dj, Pitita i Krystal Karma el seu punt culminant a l’acte central del dissabte 29 de juny.

El programa ‘Cerdanyola té orgull!’ proposa activitats sobre temes vinculats al col·lectiu LGTBI amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies; aquest lema també vol mostrar el suport incondicional de la ciutat per la diversitat sexual i de gènere i el contundent rebuig cap a tota forma de discriminació LGTBI-fòbica.

Les activitats comencen aquest dimecres, 19 de juny, amb la sessió especial LGTBI de l’hora del conte que la Biblioteca oferirà a les 17:30 h amb la participació de Nona Umbert. La Factoria Cultural i La Mandanga organitzen el Micro obert LGTBIQ+ el mateix 19 de juny. El programa continuarà el 21 de juny amb un concert acústic per a públic jove  de la cantant Maio a la sala Granados de la Biblioteca i a les 19 hores.

Ja la setmana vinent, el divendres 27, la sala ACME acollirà la festa ‘Diverses i Orgulloses Party’ i a la plaça Sant Ramon es farà una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del documental animat ‘Flee (2021)’. El Museu d’Art de Cerdanyola presentarà, el divendres 28 de juny, la instal·lació de denúncia de ciberbullying ‘A la meva pell’, una obra col·lectiva realitzada per estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Jaume Mimó. El mateix divendres el MAC també inaugurarà l’exposició ‘Nazario’.

L’acte central del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI se celebrarà el dissabte 29 de juny al parc del Turonet a partir de les 21 h. L’inici de festa comptarà amb tres artistes del panorama LGTBI: Muslona Dj, que barreja la música electrònica, el disco i el pop, Pitita, drag queen guanyadora de la tercera temporada de Drag Race España, i Krystal Karma, drag queen guanyadora de Ravalada Drag Tour. A continuació es farà la lectura del manifest i es donarà pas al concert principal de la nit a càrrec del duo Azúcar Moreno, artistes reconegudes pel seu compromís amb la comunitat LGBTI i per haver sigut acollides per la comunitat com a icones. L’acte comptarà amb un Punt Lila i LGTBI i la dinamització de l’entitat Cerdanyola Educació Feminista. La barra del concert anirà a càrrec de l’entitat CEM Cerdanyola.

El diumenge 30 de juny, el Club Bàsquet Femení Cerdanyola organitzarà un 3x3 de bàsquet per les diversitats sexuals i de gènere. El 3 de juliol es tancarà el programa amb la tertúlia ‘Còmic, memòria i dissidència’ al MAC.

Paral·lelament, tindrà lloc el 3r Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ a càrrec d’Afocer. Podran participar fotografies publicades a Instagram abans del 14 de juliol amb l’etiqueta #28Jcerdanyola24’ i mencionant a @afocer i @ajuntament_cerdanyola.

La Biblioteca Central oferia una mostra bibliogràfica LGTBI entre el 12 de juny i el 2 de juliol.

També es proposa, com a part de l’impuls per reivindicar l’art local, una acció artística, de reivindicació de la diversitat d’identitat, sexual i afectiva a partir de la senyalització del Museu d’Art de Cerdanyola a càrrec de l’artista vinculada al territori Maika Dengrà, entre 28 de juny al 31 d’agost.

Les entitats esportives de la ciutat s'han implicat en la campanya Xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia: #Orgull per dir prou a les LGTBI-fòbies fent una xiulada simbòlica i lectura del manifest en els últims partits de lliga, així com posant pancartes als diversos equipaments esportius. Aquesta campanya s’està duent a terme durant els mesos d’abril, maig i juny.

Finalment, s’ha iniciat la campanya ‘Cerdanyola té orgull!’ amb comerços de la ciutat. Tots els comerços de Cerdanyola que s’han adherit a aquesta campanya repartiran vanos i tindran penjades banderes LGTBI a l’entrada dels seus establiments del 25 al 30 de juny.

Sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies

El 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI i l’Ajuntament de Cerdanyola tornarà a sumar-se a la seva commemoració amb l’objectiu de continuar defensant els drets del col·lectiu LGTBI (lesbià, gai, trans, bisexual i intersexual), la diversitat sexual, de gènere i família, i lluitant contra les LGTBI-fòbies.

Des del Servei d’Atenció Integral a la diversitat sexual i de gènere (SAI), que forma part de la regidoria d’Igualtat i Feminisme, s’ha elaborat un programa d’activitats al voltant de la diada del 28J i que es durà a terme entre el 19 de juny i el 3 de juliol. El programa, sota el lema ‘Cerdanyola té orgull!’ proposa activitats sobre temes vinculats al col·lectiu LGTBI amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies; aquest lema també vol mostrar el suport incondicional de la ciutat per la diversitat sexual i de gènere i el contundent rebuig cap a tota forma de discriminació LGTBI-fòbica.