Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Una narració sobre els malstractaments domèstics guanya el Molí d'en Xec
Una narració sobre els malstractaments domèstics guanya el Molí d'en Xec

Una narració sobre els malstractaments domèstics guanya el Molí d'en Xec

22 d'abril de 2002 a les 0:00

La Gàbia, de Lluís Sanahuja, ha guanyat el XII Premi de Narrativa Curta Molí d'en Xec dotat amb 666 euros, mentre la jove de Montcada i Reixac Mireia Companys aconseguia un accèssit pels autors locals dotat amb 555 euros. El Molí d'en Xec el convoca la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) amb els suport dels Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà.
La gàbia és un relat que retrata el món interior d’una dona que pateix malstractaments del seu marit i que només pot sortir de la “gàbia en la que viu” quan l’home mor en un accident. Sanahuja indica que la seva literatura “ha de ser un reflex de la societat, tot i que en aquest cas a més hi ha denúncia”.
L’autor, que no es considera un escriptor sinó “un mestre de l’escola pública, que no la privada, que també escriu”, ha guanyat 10 premis, “tots de narrativa curta, perquè de novel.la no en se fer”, entre ells un a Santa Perpètua de Mogoda. Sanahuja assegura que mai s’escriu per un mateix i, en aquest sentit, afirma que presentar-se a premis “és com una teràpia”.