Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Una salvatge sàtira sobre la frivolitat dels privilegiats amb els Xiscnèfils
Una salvatge sàtira sobre la frivolitat dels privilegiats amb els Xiscnèfils

Una salvatge sàtira sobre la frivolitat dels privilegiats amb els Xiscnèfils

7 de juny de 2023 a les 10:22

El suec Ruben Östlund ha esdevingut un dels enfants terribles del nou cinema europeu. Els Xiscnèfils acosten aquest dijous, 8 de juny, la seva despietada sàtira contra la frivolitat i intolerància dels rics i la seva forma de vida: El triangulo de la tristesa.

Una parella de joves models guanya uns bitllets per viatjar en un creuer de luxe. Seran els únics passatgers de classe mitjana, entre un grup de milionaris liderats pel capità del vaixell (Woody Harrelson), que és comunista i alcohòlic. De sobte, una nit de tempesta posa en perill el confort dels passatgers.

Bèstia, incorrecta, divertida, escatològica, salvatge... el llistat d’adjectius que ha rebut la comèdia de Ruben Östlund és interminable. El triangulo de la tristeza arribava just després de la seva Palma d’Or a Cannes, The Square, i el suec es va emportar novament el màxim guardó del més prestigiós festival de cinema del món. Dividida en tres capítols, la pel·lícula esdevé un furiós ataca a uns personatges rics, frívols, altius, classistes, una societat capitalista a qui fica en un vaixell per després passar el seu bisturí.  

El cineclub Xiscnèfils projecte El triángulo de la tristeza aquest dijous, 8 de juny, a les 20.30 hores al teatre Ateneu.