Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Una trentena d'establiments participaran aquest diumenge a la Festa del Comerç a...
Una trentena d'establiments participaran aquest diumenge a la Festa del Comerç al Parc del Turonet

Una trentena d'establiments participaran aquest diumenge a la Festa del Comerç al Parc del Turonet

12 de setembre de 2023 a les 11:02

Una trentena de comerços de Cerdanyola participaran, el diumenge 17 de setembre, a la VIIa edició de la Festa del Comerç, organitzada per l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis amb el suport de l’Ajuntament i amb l’objectiu de posar en valor la tasca dels comerços i serveis de proximitat.

Aquesta edició arriba amb moltes novetats, començant pel nom que ha passat de “fira” a “festa”,  es torna a fer al Parc del Turonet, com al 2021, canvia la data del mes de juny al setembre i es desenvolupa en només una jornada.

La Festa s’obrirà a les 10h i vol mostrar una part del potencial comercial de la ciutat i oferir un ampli ventall d’activitats adreçades a un públic familiar. Hi haurà més de 30 carpes, música, menjar i beguda. A més, es faran diverses actuacions i tallers dels socis participants i jocs gegants per a la canalla. 

Com a novetat aquest any s’ha preparat una gimcana per a gossos i els seus responsables a partir de les 10h i també es realitzarà  el sorteig d’una panera  dels comerços participants en finalitzar la jornada.

El president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavier Olivé, explica que han volgut destacar el caràcter festiu de l’esdeveniment.

Els comerços participants es repartiran entre la zona de comerç i de restauració. A més,  hi haurà un escenari on es faran activitats programades durant tota la jornada i paral·leles a les que cada soci organitzi a la seva carpa. 

També hi haurà música a càrrec de duesformacions locals: Miri's Way Band i Memphis Train

Programació a l'escenari

10 h - Obertura de la Festa del Comerç

10.30 a 11 h - Benvinguda i parlaments institucionals

11 a 12 h - Zumba Multiesport

12 a 12.30 h - Taller emocional Sinapsis

12.30 a 13 h - Exhibició acrobàcies a càrrec de Qóreo

13.30 a 14. 30 - Actuació musical de Miri's Way Band

17.30 a 18 h - Ioga a càrrec de Kevala Psicología

18.30 a 19 h - Sorteig de la panera de la Fira

19 a 20 h - Actuació musical de Memphis Train

20.30 h - Tancament fira

Activitats a les carpes

Cal destacar que alguns comerços també faran les seves pròpies activitats a les carpes. Així, d’11.30 a 12 h la Meeting Point School of Languages realitzarà una 'water gimcana'. De 10 a 12 h i de 16 a 18 h es farà un taller infantil de pintar bosses a la carpa de l'assessora financera Marga Engra.

També s’ha previst fer un taller de reparació de bicicletes a càrrec de Basoa Bikes, tatuatges per a infants a la carpa de Tatuajes hechos con amor o jocs per a nens i nenes amb autisme a la carpa d'ABC. També, la Trenceria Queen farà trenes a qui vulgui, Sinapsis realitzarà un taller de xapes i bola antiestrès, i All for Skin oferirà un diagnòstic facial i corporal i un taller de maquillatge a visitants amb inscripció prèvia. 

Sorteig d’una panera de productes

Els visitants de la Festa del Comerç podran participar en un sorteig i guanyar una panera amb productes dels establiments participants que repartiran les butlletes en les seves carpes. El sorteig es farà a les 18.30 h i el guanyador ha de ser-hi present en aquell moment, si no, es passarà a  extreure una altra butlleta. 

Temps complicats per al comerç local

Xavier Olivé reconeix que no són temps fàcils per al comerç de proximitat i en el cas de Cerdanyola destaca els problemes  de mobilitat i urbanisme, així com també la manca de relleu generacional als establiments. Per aquest motiu, l’entitat comercial demana cada any el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola i, en aquest sentit sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, agraeix la tasca de l'associació en la celebració d'esdeveniments com la festa i assegura que des de la institució se seguirà apostant per la promoció del comerç local.