Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Una vintena de restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques del Bolet
Una vintena de restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Una vintena de restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques del Bolet

25 d'octubre de 2021 a les 10:08

Cerdanyola recupera les Jornades Gastronòmiques del Bolet, suspeses al 2020 per la pandèmia, que arriben a la quinzena edició convertides en el gran esdeveniment gastronòmic de la ciutat juntament amb la Setmana del Bacallà. Una vintena de restaurants participen en les jornades del 20 d’octubre al 7 de novembre amb la presència, per primera vegada, d’un establiment de Bellaterra.

La restauració local, un dels sectors més colpejats per la crisi desencadenada per la Covid-19, torna a prendre aire poc a poc tornant a posar en marxa iniciatives tan celebrades per la població com les Jornades Gastronòmiques del Bolet. El president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, explica que "enguany potser no és una gran temporada de bolets quant a la varietat, però sí quant a la qualitat, destacant el rovelló de Collserola". El Gremi ha demanat la màxima implicació dels seus associats "per oferir un carta atractiva que serveixi també per atraure a clients de fora del municipi".

Castro assegura que el registre de reserves durant les jornades fa notar un augment notable de nous clients vinguts de fora. La restauració té a favor una clientela amb gana de celebracions ajornades, però Castro insisteix en que "un bon servei, un producte de primera qualitat i una carta variada i creativa és la millor recepta per deixar als clients satisfets i convertits en la millor publicitat que tindrà la restauració local".

Antonio Castro remarca el gran esforç que suposa per a la restauració local organitzar iniciatives com les Jornades Gastronòmiques del Bolet, ja que "es tracta d’un ofici que reclama molt de temps en el dia a dia i en el cas de Cerdanyola la majoria d’establiments són negocis familiars". A tot això s’hauria d’afegir una crisi que ha dut al límit a molts restauradors, posant molt més en valor la tasca realitzada.

Antonio Castro ha tingut unes paraules de record i reconeixement per l’Enric Gené, ex president del Gremi traspassat aquest estiu, fent una crida a no deixar perdre tota la feina que va realitzar al capdavant del Gremi per convertir la restauració en un dels sectors més dinàmics de la ciutat.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Comerç, Carme Arché, agraïa a la restauració local el seu compromís amb la ciutat en uns temps tan complicats i garantia el suport del govern municipal a totes les iniciatives que es posin damunt la taula.

Les XV Jornades Gastronòmiques del Bolet es celebren del 29 d’octubre al 7 de novembre a 20 restaurants i bars de la ciutat. Des de Promoció Econòmica es recorda que durant les jornades es podran fer servir els vals de descompte de la campanya Queda’t amb Cerdanyola, oberta també a residents a altres municipis.

Galeria d'imatges