Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Uns resultats electorals sorprenents fan perdre la majoria absoluta al PSC
Uns resultats electorals sorprenents fan perdre la majoria absoluta al PSC

Uns resultats electorals sorprenents fan perdre la majoria absoluta al PSC

25 de maig de 2003 a les 0:00

Les eleccions municipals a Cerdanyola han donat un resultat que tots els candidats han qualificat de sorprenent ja que han provocat la pèrdua de la majoria absoluta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de manera clara al passar de 13 a 8 regidors amb uns resultats finals en què les negociacions de pactes decidiran el govern de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Nota destacada d’aquests comicis locals també és l’augment d’Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) que ha passat de 4 a 7 regidors i esdevé la segona força política d’un Consistori que àmplia molt la representació de forces a l’Ajuntament que passa de tenir 4 grups municipals a tenir-ne 6 i en el qual es comptarà amb dues noves forces polítiques: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb 2 regidors, i Participació Activa i Social -1 regidor.

Pel que fa a Convergència i Unió (CiU) i Partit Popular (PP), els resultats no han variat molt respecte el passat Consistori ja que la federació nacionalista manté els 4 regidors de què disposava i la formació popular perd 1 representant respecte el passat mandat i es queda amb 3 regidors.

Cristina Real, la cap de llista socialista, ha destacat la sorpresa que han suposat els resultats d’aquests comicis locals en els quals considera que ha tingut un paper molt important el desgast que han patit la majoria de forces polítiques que han governat als últims anys als Ajuntaments, no només a Cerdanyola sinó també a d’altres poblacions metropolitanes. Real també creu que la polèmica del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodepedències (CAS) ha suposar un cost important pel vot del PSC. L’alcaldable socialista i candidata a la reelecció remarca que el PSC “és el partit guanyador” i que ara “ha de buscar aliances per seguir governant”, al temps que destaca l’increment de vots generalitzat de les forces d’esquerra i el poc desgast que considera ha patit el Partit Popular (PP) malgrat l’efecte negatiu de la guerra d’Iraq.

Toni Morral, el cap de llista d’ICV/EA, assegura que el creixement de la seva formació és totalment merescut perquè són “l’esquerra de debò que treballa en equip” i qualifica els resultats d’avui d’una victòria electoral “importantíssima”. Morral manifesta que la ciutadania ha opinat “que vol un canvi” a Cerdanyola.

La candidata a l’alcaldia de CiU, Consol Pla, considera molt positiu que el PSC hagi perdut la majoria absoluta i que s’hagi incrementat el vot nacionalista a la ciutat, al temps que personalitza en la figura de Toni Morral l’increment de vots d’Iniciativa. Pla no ha volgut parlar de la possibilitat de fer pactes amb cap de les candidatures.

Antonio González, el cap de llista del PP, manifesta també que és aviat per parlar de negociacions de qualsevol pacte perquè “amb el PP no comptava ningú, ni el PSC ni els partits d’esquerra”.

ERC ha aconseguit tornar al Consistori de Cerdanyola amb l’objectiu que s’havia marcat de dos regidors, fet especialment valorat per la seva cap de llista, Montserrat Puig, que afirma que “no estaré sola al Consistori i podrem així treballar més i millor”.

També ha aconseguit representació a l’Ajuntament de Cerdanyola el col.lectiu PAS que es presentava per primera vegada a unes eleccions a la nostra ciutat. El seu cap de llista i, per tant pròxim regidor, Carles Arroyo, es mostra molt satisfet que s’hagi incrementat sensiblement el vot de l’esquerra, tot i que també assegura que és massa aviat per abordar la possibilitat de pactes postelectorals.

L’única candidatura que es presentava a les eleccions que no ha aconseguit representació és la d’Una Altra Democràcia És Possible (UADEP). El seu cap de llista, Ferran Restrepo, manifesta que la pèrdua de la majoria absoluta és molt positiva i espera ara que els canvis es reflecteixin “en l’augment de la participació i la representativitat” de les quals han fet bandera algunes candidatures.