Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Urbània construirà una residencia per a estudiants al Parc de l’Alba
Urbània construirà una residencia per a estudiants al Parc de l’Alba Foto de Ivan Samkov: https://www.pexels.com

Urbània construirà una residencia per a estudiants al Parc de l’Alba

24 de gener de 2023 a les 19:48

L’empresa Urbania de projectes immobiliaris ha adquirit una parcel.la de 7.237,14 m² de sòl al Parc de l’Alba de Cerdanyola on invertirà 45 milions d’euros en la construcció d’una residència per a estudiants.

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha formalitzat la venda d’una parcel·la del sector del Parc de l’Alba a l’empresa Urbania que invertirà 45 milions d’euros en la construcció d’una residència per a estudiants. Aquest nou equipament oferirà servei a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i, subratllen fonts de l’Incasòl,  “aportarà activitat econòmica i social al nou barri” de la ciutat.

El director d’Inversions d’Urbania, Jeffrey Sújar, i el director comercial de l’Incasòl, Carlos Perramón, s’han reunit amb l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i membres del seu consistori, per parlar del projecte.

L’empresa ha adquirit per 7.671.368,40€ una parcel·la de 7.237,14 m²sòl i amb una edificabilitat de 14.474,28 m² de sostre. Aquest terrenys estan situats prop del campus universitari de la UAB, el més gran de Catalunya.

Urbania és una empresa privada de desenvolupament, inversió i gestió de projectes immobiliaris, amb presència a Espanya, Portugal i Brasil. Gestiona projectes per un valor superior a 1.100 M€ i compta amb una àmplia experiència en la promoció i gestió de residencies d’estudiants. Actualment, té en marxa projectes per la creació d’unes 3.000 noves habitacions en Espanya i Portugal.

El Parc de l’Alba ja al 2019 va anunciar la seva intenció d’acollir una residència per a estudiants i va impulsar el document Where to build a university residence in Southern Europe on es destaca que és un espai estratègicament ubicat i comunicat per construir aquesta residència que “oferiria a aquests estudiants una oportunitat de viure al costat del seu centre de formació en un destacat entorn natural, molt a prop de l’oferta cultural i de lleure barcelonesa”. Al document, des del Parc de l’Alba recordaven que el Sincrotró és contigu a la Universitat Autònoma de Barcelona i els seus 43.000 estudiants, però també està molt a prop dels 2.200 alumnes de l’escola de negocis Esade, situada a Sant Cugat.

Projecte estratègic

El Parc de l’Alba està situat al nord de la ciutat de Barcelona, en el cor de l’àrea metropolitana i des de l’Incasòl afirmen que “s’està consolidant com un dels projectes estratègics de Catalunya oferint noves oportunitats d’inversió”. Per a l’organisme de la Generalitat es tracta “d’un nou barri sostenible envoltat de naturalesa amb una bona connexió i connectivitat comptant amb habitatges assequibles i amb bones condicions per a viure i treballar”.

 

Galeria d'imatges