Vaga a l'ensenyament contra les retallades al sector
22 de maig de 2012 a les 0:00La majoria de centres públics de la ciutat s'han sumat a la convocatòria de vaga de l'ensenyament contra les retallades en el sector. Les protetes han començat aquest matí amb un nou tall de l'AP-7 per part dels estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
La comunitat educativa de tot l’Estat s’ha unit avui per secundar la convocatòria de vaga a tot l’ensenyament en protesta per les retallades al sector.
Sindicats, associacions d'estudiants i famílies volen parar tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les universitats, en contra de les retallades.
A Cerdanyola els cinc instituts públics de la ciutat, Forat del Vent, Gorgs, Pere Calders, Jaume Mimó i Banús, secunden la vaga majoritàriament, tant professorat com alumnat i només estan funcionant els serveis mínims.
Les escoles de primària també s’han sumat majoritàriament a la convocatòria, amb percentatges d’aturada que van entre el 45 al 100% entre el professorat, amb l’excepció de l’Escola Sant Martí, on només una docent ha fet vaga i de l’Escola Carles Buïgas on han parat quatre mestres. L’alumnat de les escoles de primària fan vaga majoritàriament, excepte en aquests dos centres.
A l’Escola Bressol Municipal Cordelles, el professorat està fent serveis mínims i només 10 alumnes, de 102, han anat avui a classe.
A l’Escola Bressol Municipal Montflorit, es fan serveis mínims i el percentatge d’infants que han anat avui a classe és menor.
A l’Escola Bressol Municipal Turonet, també es fan serveis mínims per part del professorat i només el 15% d’infants ha assistit al centre.
Ells centres concertats de la ciutat no han secundata la convocatòria.
Convocatòria general
És la primera vegada que totes les organitzacions de la comunitat educativa es posen d'acord a fer vaga en tot l'ensenyament i a tot l'Estat. La convocatòria de vaga s’adreça a tota la comunitat educativa de tos els nivells, des de les escoles bressol fins a les universitats per mostrar el rebuig a les noves mesures d'ajust impulsades pel Ministeri d'Educació, aplicades també per la Conselleria, com ara l'augment d'hores lectives per part dels professors, que suposaran -asseguren- la pèrdua de 2.000 llocs de feina, o l'augment de la ràtio d'alumnes per classe, cosa que significa -denuncien- un retrocés de vint anys.
Les mobilitzacions arran de la vaga d'ensenyament han començat avui amb el tall de trànsit de l’AP-7 al seu pas per la Universitat Autònoma de Barcelona per part dels estudiants universitaris. Els estudiants ja han anunciat que tornaran a tallar l'AP-7 demà dimecres i dijous, de 8 a 11 hores.
Mentrestant, des de les vuit del matí els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de la línia S-2, la que va de Barcelona a Sabadell, no s'aturen a l'estació de la UAB, mentre que els de l'S-55 acaben el recorregut a Bellaterra.