Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Vaga al sector educatiu contra la LOMCE i les retallades
Vaga al sector educatiu contra la LOMCE i les retallades

Vaga al sector educatiu contra la LOMCE i les retallades

23 d'octubre de 2013 a les 14:10

Els sindicats han convocat per dijous una vaga al sector de l'ensenyament per mostrar el rebuig a l'anomenada Llei Wert i contra la LEC i les polítiques d'austeritat econòmica en el sector.

Els sindicats majoritaris convoquen aquest dijous una vaga general en tots els sectors educatius de Catalunya contra la LOMCE, la LEC i les polítiques d’austeritat.

Ana Elvira Sánchez, portaveu d’USTEC-STEs (IAS), explica que la convocatòria vol “sumar forces contra la LOMCE”, una llei que “planteja una gestió jeràrquica dels centres, presenta un model privatitzador i segregador i ataca directament la immersió lingüística”.

Segons indica, la llei reforma tant els estudis i la seva avaluació, com l’organització del centre, minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial.

Sánchez destaca que la LOMCE “fa de paraigües legal” sobre molts aspectes de la LEC que ja s’estan desenvolupant com la privatització o el sistema jeràrquic dels centres.

La portaveu d’USTEC-STEs remarca que la LOMCE “és una llei segregadora per anar descartant alumnat” i segueix “un model empresarial”, amb l’objectiu de donar resposta a les empreses.

En canvi, des del sindicat pensen “que un sistema educatiu ha de fer efectiu el dret a l’educació de tots i totes per millorar a nivell global tota la societat”.

Per a Ana Elvira Sánchez, “en el fons el que s’està fent és vendre l’escola pública que és la que fa que tots i totes tinguem accés a un ensenyament de qualitat, i que ha de ser catalana, laica, coeducativa i inclusiva”.

Les protestes volen aconseguir la retirada de la LOMCE del parlament espanyol, l ’aturada de l’aplicació de la LEC, la paralització del decret de provisió i plantilles i uns pressupostos sense retallades educatives i salarials, per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels llocs de treball. A més, també es demana cobrir les substitucions des del primer dia de baixa al 100% i la defensa de la immersió lingüística i la llengua catalana.

Ana Elvira Sánchez pensa que la convocatòria tindrà un ampli seguiment perquè la majoria dels centres educatius han entès “que és una vaga necessària” i que haurà de ser “sostinguda en el temps”. Segons manifesta, “hi ha molts motius per defensar l’escola pública” ja que “ens estem jugant el nostre futur i hem defensar aquest dret”.

A Barcelona s’ha convocat una manifestació demà dijous que sortirà de la plaça Universitat, a les 12,30h.