Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Vehicle Vallès KM0, el catàleg de 57 empreses d'automoció amb presència cerdanyo...
Vehicle Vallès KM0, el catàleg de 57 empreses d'automoció amb presència cerdanyolenca

Vehicle Vallès KM0, el catàleg de 57 empreses d'automoció amb presència cerdanyolenca

17 de gener de 2023 a les 10:05

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha publicat el Catàleg Vehicle Vallès Km0 per donar major visibilització del sector d’automoció vallesà. El catàleg incorpora les empreses cerdanyolenques Fragola Ibèria i Millor Battery i vol potenciar projectes d’innovació amb criteris de sostenibilitat i atraure la mirada d’inversors i clients potencials.

El Catàleg Vehicle Vallès Km0 neix com a resultat de l’exploració, recopilació i síntesi d’informació sobre la fabricació d’automoció a la comarca del Vallès Occidental, materialitzat en una eina interactiva funcional per donar major visibilització del sector d’automoció vallesà. Amb això es vol oferir una imatge del potencial de les empreses de la comarca en la transició cap a l’electromobilitat, per incentivar sinergies entre institucions, empreses i projectes d’innovació amb criteris de sostenibilitat i per atraure la mirada d’inversors i clients potencials.

El Catàleg inclou dues empreses de Cerdanyola: Millor Battery, dedicada al desenvolupament de tecnologies per produir bateries elèctriques més sostenibles; i Fragola Ibèria, que desenvolupa filtres per a l’automòbil i peces de plàstic.

Des del Consell Comarcal indiquen que l’atractiu principal del catàleg interactiu és poder descobrir les parts fonamentals que composen un vehicle elèctric. Amb el cotxe elèctric virtual situat a la primera secció es pot explorar les parts que el composen a partir de 9 grups de components que fabriquen les empreses de la comarca del Vallès Occidental. També apareix un menú amb apartats temàtics que dona informació afegida del sector a la comarca, de les empreses de la Cadena de Valor del sector de fabricació d’automoció, de la fabricació que es realitza amb criteris d’innovació i sostenibilitat i l’apartat final on trobem l’explicació i el context del projecte. El catàleg disposa d’enllaços per fer possible la interactivitat per permetre a l’usuari explorar les diferents seccions a voluntat.

Pla de Reconversió del sector d’automoció

El Consell Comarcal informa també que aquest passat mes de desembre de 2022 van finalitzar totes les actuacions previstes en el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció amb el desplegament de diferents activitats. Aquest projecte ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i ha permès arribar a 81 empreses vinculades a la fabricació d’automoció identificades, contactades i que han rebut difusió del projecte. També s’han realitzat una vintena d’entrevistes individuals i diferents sessions de cooperació empresarial i de debat. Fonts comarcals indiquen que la formació “ha estat també una de les fites del projecte amb formacions competencials, processos d’acreditació de competències i altres accion”s. El projecte també ha fet seguiment de tancament empresarial i suport a la recol·locació  de l’empresa Contintental.