Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Veïns de Barberà exigeixen el tancament de l'aeroport de Sabadell
Veïns de Barberà exigeixen el tancament de l'aeroport de Sabadell

Veïns de Barberà exigeixen el tancament de l'aeroport de Sabadell

13 de novembre de 2002 a les 0:00

La Federació d'Associacions de VeÏns de Barberà (FAVB) ha convocat una concentració de protesta per diumenge amb l'objectiu de reclamar el tancament immediat de l'aeroport de Sabadell. La manifestació, que es farà a les 10.30 a la plaça Vila de Barberà, està oberta als ciutadans d'altres poblacions pròximes a l'aeroport com Cerdanyola en un intent de mostrar una oposició conjunta a les molèsties i perills que suposa la proximitat del recinte.

Carlos García-Alzórriz, portaveu de la FAVB, destaca que els veïns de Barberà, Badia, Cerdanyola, Sabadell i Sant Quirze pateixen des de fa anys els problemes ocasionats pels sorolls i els accidents provocats per l'aeroport sense que s'hagi pres cap mesura per solucionar les molèsties. Davant d'aquesta situació, el portaveu veïnal reclama el seu tancament immediat i el "trasllat definitiu a una zona més segura perquè no podem continuar amb la mateixa situació d'oïdes sordes".

Els veïns remarquen que la proximitat de l'aeroport ha provocat accidents que s'han volgut amagar pels responsables de l'equipament com el cas d'una avioneta a la que es va trencar el tren d'aterratge a la pista principal, fet que segons la FAVB es va negar fins que es van presentar fotografies. Des de l'entitat veïnal reclamen "una solució abans que es produeixi un accident greu" i es pregunten "què és el que passa a l'aeroport i de què no ens assabentem els veïns?"

García-Alzórriz remarca que el número de vols ha anat en augment sense que s'hagi posat en marxa cpa mesura per reduir les molèsties com les reivindicacions veïnals que passen per regular els mecanismes de control de soroll produïts pels avions, desplaçar les pràctiques de les escoles de pilotatge a un indret menys habitat i, "en definitiva", el tancament de l'aeroport.