Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Veus solidàries de Cerdanyola per als més desafavorits de l'Índia
Veus solidàries de Cerdanyola per als més desafavorits de l'Índia

Veus solidàries de Cerdanyola per als més desafavorits de l'Índia

6 de març de 2007 a les 0:00

18 euros. És el que costa l'apadrinament d'un nen o una nena d'una de les regions més pobres de l'Índia, Anantapur, a través de la Fundació Vicente Ferrer (FVV). Aquesta aportació permet ajudar una comunitat de més de 2 milions i mig de persones. El col.lectiu Turó Solidari i la coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola (AMC) posaven dissabte el seu granet de sorra per assolir una muntanya solidària que els responsables municipals encoratjaven.

El passadís de l'Ateneu de Cultura acull aquests dies l'exposició fotogràfica Fes-ho tot més humà que s'inaugurava dissabte dins de les activitats organitzades per Turó Solidari per divulgar la tasca de la Fundació Vicente Ferrer i recaptar fons per a un projecte d'inserció educativa i social d'infants amb discapacitat d'Anantapur amb el concert solidari celebrat per la coral de l'AMC dirigida per Andreu Calles. La projecció del documental La ciutat de l'infinit, un taller de mandales -representacions geomètriques que busquen l'equilibri personal- i l'exposició i venda de productes de Col.laboració activa, iniciativa de comerç solidari de la FVV.

La FVV fa 37 anys que treballa a la Índia amb un projecte de transformació social en àmbits diversos que es centren en sis eixos principals: habitatge, educació, sanitat, desenvolupament de la dona, persones discapacitades i ecologia. L'entitat treballa a Anantapur, una de les regions més pobres i necessitades de la Índia on l'ONG centra la seva tasca molt especialment amb els dàlits o intocables, persones sense casta excloses de la societat índia i que formen una de les comunitats més pobres del planeta. El seu treball arriba a 1.874 pobles i beneficia a més de dos milions i mig de persones.

Per aconseguir-ho, l'entitat es finança a través d'aportacions solidàries, principalment procedents d'apadrinaments per una contribució mensual de 18 euros. Turó Solidari, grup de famílies de nens del col.legi Turó de Guiera que  va crear l'entitat amb la finalitat d'educar els seus fills en la solidaritat i la justícia social, va tenir com a primer projecte al 2004, precisament, l'apadrinament col.lectiu d'una nena, l'Aruna.

El portaveu de la FVV, Lancy Dodem, remarcava durant la jornada solidària de dissabte que la població d'Anantapur "necessita fets" i que aquesta ha estat la feina de l'entitat que "ha transformat la societat" d'aquella zona de l'Índia gràcies a l'aportació de les persones que han fet apadrinaments, "perquè aquí 18 euros són poc però ajuden a finançar projectes importants".

Els responsables municipals es mostraven d'acord amb les paraules de Dodem i encoratjaven la població de Cerdanyola a ser solidària. El regidor de Drets Civils, Josep Balcells, feia una "crida a la col.laboració en projectes de cooperació", mentre l'alcalde de la ciutat, Antoni Morral, remarcava que les persones de Cerdanyola fan que Cerdanyola sigui "una ciutat solidària, cohesionada, integradora i educadora, però encara ho pot ser més". Morral explica que la tasca d'entitats com Turó Solidari i la coral de l'AMC són una bona llavor per aquesta tasca solidària.

Galeria d'imatges