Via lliure del Ple per al conveni de cooperació amb la UAB
30 de juliol de 2007 a les 0:00El conveni de col.laboració i cooperació institucional entre l’Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es va aprovar per unanimitat al Ple celebrat dijous i corresponent al mes de juliol. El conveni és fruit d’una llarga negociació i es va retirar de l’ordre del dia de la sessió plenària d’abril amb l’objectiu de buscar el consens entre els grups municipals.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, explica que el conveni suposa refermar una aliança estratègica per la ciutat i destaca que, a partir d’ara, en els acords amb la UAB estractarà l’Ajuntament com una entitat universitària, cosa que suposa importants beneficis, especialment econòmics, per a l’Ajuntament.
El portaveu socialista, Antonio Cárdenas, es va mostrar d’acord amb l’alcalde en la importància estratègica per a Cerdanyola del conveni, però el va criticar per considerar-lo massa generalist. Cárdenas indica que el PSC farà un seguiment acurat del desenvolupament del conveni, especialment pel que fa a l’equilibri de contraprestacions entre les dues institucions. En aquest sentit, Cárdenas considera que els serveis universitaris a l’abast de la ciutat “són clarament insuficients” com, per exemple, en l’ús de les biblioteques del campus.
La regidora de la Presidència, Marta Pujol, indica que els estudis de mobilitat i d’impacte socioeconòmic ja estan en marxa i hi haurà un estalvi molt important en totes les activitats de col.laboració.
Pel que fa a qüestions organitzatives, al Ple es va informar de la composició de les diferents comissions informatives –de Presidència, Serveis Generals, Medi Ambient i Territori, Densevolupament Econòmic Local, Espai Públic i Seguretat Ciutadana, Cultura i Esports i, finalment, Serveis a les Persones i Drets Civils- i també de les comissions especials de caràcter permanent per al desenvolupament del riu Sec i per a l’activitat empresarial al Parc de la Ciència.
Al Ple també s’informava de la representació del govern i els diferents grups als Consells Municipals de Promoció Social i de la Salut, de la Gent Gran, de Comunicació, de Cultura i Participació Territorial, de Joventut i del Centre de Normalització Lingüística.
Un altre tema de representació, que es va aprovar amb el vot contrari dels socialistes, és el de la presència de l’Ajuntament en organismes supramunicipals com els consorcis de la Televisió Digital del Vallès Sud o de la promoció de l’Eix de la B30 on els representants són l’alcalde, Antoni Morral, i la tinenta d’alcalde Consol Pla.
Finalment, en qüestions organitzatives, amb l’abstenció socialista s’aprovava el nomenament de personal tècnic eventual per a la direcció de 5 àrees de govern, les de Presidència, Serveis Generals, Medi Ambient i Territori, Espai Públic i Seguretat Ciutadana, Serveis a les Persones i Drets Civils, i s’incorpora la figura d’assessor per a Cultura, Gabinet d’Alcaldia i Espais Públics.