Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Víctor Francos continuarà com a president del Consell Superior d'Esports
Víctor Francos continuarà com a president del Consell Superior d'Esports Pilar Alegria i Víctor Francos (Foto Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports)

Víctor Francos continuarà com a president del Consell Superior d'Esports

22 de novembre de 2023 a les 13:23

El cerdanyolenc Victor Francos continuarà sent el secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports (CSD) després de la formació del nou govern presidit per Pedro Sánchez i en què la cartera d'Esports serà una de les responsabilitats de la nova ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria.

Els rumors previs a la formació del nou Govern havien apuntat fins i tot el nom de Víctor Francos com un dels possibles nous ministres però finalment es mantindrà com a cap visible de l’esport, tal i com ha estat des del mes de juny en què van nomenar el cerdanyolenc com a president del CSD. En aquest període ha estat especialment visible la figura de Francos per l’esclat de l’anomenat cas Rubiales i les protestes de les jugadores de la selecció espanyola de futbol.

Anteriorment, des de març del 2021 a juny de 2023, Víctor Francos havia estat el secretari general de Cultura i Esport com a ma dreta al ministeri de Miquel Iceta. Ara, les competències d’Esports s’emmarquen dins el nou ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports encapçalat per Pilar Alegria, que també és la nova Portaveu del Govern Central.

Víctor Francos és llicenciat en Dret, amb títol extraordinari de carrera per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Postgrau en Estudis Jurídics Europeus Avançats (UAB). Ha exercit l’advocacia i també  la investigació universitària (2002-2004), així com tasques directives, gerencials i de coordinació de gabinets i equips en diferents àmbits de l'administració pública.

Trajectòria a Cerdanyola

Francos va iniciar la seva trajectòria política a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) de Cerdanyola passant a desenvolupar tasques a la direcció nacional de la formació sent elegit el seu primer secretari al 2003 -això el feia formar part també de l'executiva nacional del PSC-. Paral·lelament, s'incorporava a l'executiva cerdanyolenca del PSC i, al 2008, era elegit primer secretari de l'agrupació socialista local. Al 2011, va ser el número 2 de la candidatura del PSC a les eleccions municipals i va assumir les responsabilitats de Serveis Municipals, Alcaldia i Presidència en el nou govern encapçalat per Carme Carmona. Al 2015, amb el PSC a l'oposició, ocupa el càrrec de portaveu del grup municipal socialista, responsabilitat que mantindrà durant tot el mandat, i torna a ser un dels noms més destacats de la candidatura del PSC a les eleccions municipals de 2019 que van portar Carlos Cordón a l'alcaldia. En aquest mandat, i fins la seva incorporació al ministeri de Sanitat, Francos va ser responsable d'Espai Públic, Serveis Urbans i Manteniment de proximitat, Patrimoni, Serveis Jurídics, Secretaria i Relacions amb l’EMD de Bellaterra.

Trajectòria nacional

Paral·lelament, Francos ha ocupat càrrecs destacats a l'administració pública nacional des de la seva incorporació com assessor de José Montilla a la Presidència de la Generalitat al 2006, sent director de Relacions parlamentàries de la Presidència de la Generalitat (2006-2010), assessor parlamentari del Grup Socialista al Parlament de Catalunya (2011), coordinador general del PSC (2011-2013) o director de Gabinet de la Primera Secretaria del PSC (2013-2014).

El cerdanyolenc també ha estat assessor de la Diputació de Barcelona (2015-2016), director dels Serveis Jurídics del PSC (2017-2018), director del Parc Tecnològic de Vallès (2018-2019) i director de Relacions Institucionals i Comunicació Corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (2019-2020).

Al setembre de 2020 el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el nomenava director del seu gabinet i ha estat secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública.