Victòria a Can Xarau davant l'Igualada

25 d'abril de 2022 a les 9:43

El Cerdanyola CH venç per la mínima a l’Igualada Femení HCP (5-4) en la vint-i-dosena jornada d’OK Lliga Femenina.

Les verd-i-blanques van aconseguir finalment els tres punts contra l'Igualada Femení en un partit molt disputat entre tots dos conjunts. L’inici de l’enfrontament estaria marcat per la superioritat de les visitants, amb arribades de major perill contra la porteria que defensava Mariona Surós. L'equip igualadí, dirigit per l'exentrenador del Cerdanyola Carles Marín, s'avançava primer en el partit amb un gol de 'Piojo' Ramon després de superar amb gran habilitat la defensa local.

En un penal favorable al Cerdanyola, Gemma Solé no resoldria amb encert la pena màxima, tot i això, a partir de l'acció a bola aturada, les d'Andi Colaianni agafarien el domini del partit. Maria Figuerola seria l'autora de l'empat a un després de rematar de primeres una gran passada de Joana Xicota al segon pal.

Helena De Sivatte per l’Igualada veuria targeta blava després d’una dura entrada sobre Gemma Solé, enganxant l’estic amb el patí de la màxima golejadora del Cerdanyola. Solé tornava a fallar des de la directa, la portera igualadina Cristina Riba endevinaria a la perfecció la seva intenció. A dos minuts d’acabar el primer temps, Carla Claramunt feia el segon de les visitants per marxar al descans amb avantatge per 1 gol a 2, en una primera part molt millorable de les cerdanyolenques.

En la segona part, el Cerdanyola seria el clar dominador del partit, amb ocasions de gran perill contra la porteria rival. Tan sols transcorreguts dos minuts de segon període, Adriana Gutiérrez a passada de Joana Xicota, resoldria de primeres per tornar a empatar el duel. La mateixa Adriana, quatre minuts després, tornaria a veure porteria per avançar el seu equip en el marcador.

La inèrcia de les locals continuaria sent patent amb el pas dels minuts, una Joana Xicota molt inspirada faria el quart culminant una gran jugada individual, col·locant la bola a l'escaire de la porteria rival. La reacció de l'Igualada seria immediata, en la següent jugada Aida Mas, amb una mig volta i xut, anotava pel seu equip per estrènyer la diferència 4 a 3.

Amb les 10 faltes fetes, tots dos equips no serien capaços de convertir des del punt de directa. Tot i el gran partit de Cristina Riba sota pals, no perdonaria aquesta vegada Maria Figuerola que, a tres minuts pel final, feia el cinquè per deixar el partit encarrilat. A mig minut del final, l’àrbitre assenyalaria penal favorable a l'Igualada, Carla Claramunt amb un gran xut superava Surós per posar el 5 a 4 i donar-li emoció al final d'enfrontament. La bona defensa del Cerdanyola, frustrant les accions ofensives de les rivals, seria decisiva per endur-se finalment una victòria molt treballada a Can Xarau.

Conclosa la jornada 22 de OK Lliga Femenina, el Cerdanyola continua cinquè amb 46 punts, l'Igualada per la seva part, queda setè amb 30 punts. L’equip que dirigeix Andi Colaianni visita aquest dimarts la pista del Vila-Sana, líder de la categoria. Una prova de foc abans de viatjar a Xixó per disputar la final a quatre de la Copa d’Europa els dies 30 d’abril i 1 de maig.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: Mariona Surós (P), Joana Xicota, Laia Pera, Adriana Gutiérrez, Gemma Solé, Maria Figuerola, Daiana Silva, Carla Castro, Abril Batlle i Carla Batlle (P).

Igualada Femení HCP: Cristina Riba (P), Aida Mas, Rocío ‘Piojo’ Ramon, Carla Claramunt, Helena De Sivatte, Carolina Herrera, Arian Martin, Laura Crespo, Gina Balcells i Monica Ferrer (P).

Gols: 0-1, Rocío ‘Piojo’ Ramon (4’); 1-1, Maria Figuerola (12’); 1-2, Carla Claramunt (23’); 2-2, Adriana Gutiérrez (28’); 3-2, Adriana Gutiérrez (32’); 4-2, Joana Xicota (35’), 4-3, Aida Mas (36’); 5-3, Maria Figuerola (47’); 5-4, Carla Claramunt (50’).

Àrbitre: David Algarra.