Victòria a l’Olímpic Foto: Marc Elvira (Terrassa FC)

Victòria a l’Olímpic

12 de març de 2023 a les 14:31

El Cerdanyola FC estrena el seu caseller de victòries a la fase d’ascens després de vèncer per 1-2 al Terrassa FC en un partit molt treballat per part de les verdes, que van saber patir quan les egarenques més apretaven.

Un reformat Olímpic de Terrassa va ser l’escenari d’un derbi vallesà entre Terrassa FC i Cerdanyola FC, dos equips que ocupaven la vuitena i setena posició en la fase d’ascens, respectivament, i que necessitaven sumar la primera victòria després de no aconseguir guanyar en les dues jornades anteriors.

El partit va començar amb el conjunt local sent molt superior. Les millors ocasions eren per elles, que van aprofitar que el Cerdanyola no s’estava sentint còmode sobre el terreny de joc. La més clara va ser al minut 12, quan Judit Domene va fallar a porta buida el que hagués estat l’1-0. Quan més estava perdonant el Terrassa, va arribar el gol cerdanyolenc al minut 20. Claudia Lázaro va robar l’esfèrica en zona defensiva vermella i la va centrar al segon pal i allà estava Andrea Granados per anotar el 0-1 després d’un bon xut creuat. L’alegria va durar-li poc a l’equip visitant, ja que en el minut 23 arribaria el gol de l’empat. Un còrner centrat per Dunia Jiménez es va enverinar fins al punt que va obligar a Dèlia Zambrano a treure-la sota pals, però el seu refús el va caçar Elena Benítez per marcar a plaer l’1-1. En els següents minuts, el conjunt verd es va dedicar a aguantar les envestides del conjunt egarenc, que s’estava fent fort amb arribades per la banda dreta. No obstant això, serien les visitants les que tindrien la més clara al minut 43, quan un xut d’Andrea Granados es va estavellar en el travesser i el posterior refús el va rematar molt forçada Mireia Casacuberta, enviant la pilota per sobre la porteria rival. Amb l’1-1, es va arribar al descans.

A la represa, les forces es van equilibrar entre tots dos conjunts, ja que el Cerdanyola va fer un pas endavant i va tenir moltes més arribades a àrea contraria que en tota la primera part. Ara bé, el primer ensurt el van fer les locals amb un xut llunyà de Dunia Jiménez, que va intentar sorprendre a Dèlia aprofitant que estava avançada al minut 53. Acte seguit, va arribar l’1-2 en una bona jugada combinada de les verdes. Clàudia Lázaro va agafar la pilota al mig del camp, passada filtrada per Desi Zambrano i després de fer una pared amb Mireia Casacuberta, va anotar el gol de l’ex per donar-li l’avantatge al conjunt visitant. Al minut 67 va haver una jugada polèmica, ja que les visitants van reclamar un gol fantasma després que un xut d’Adriana Quer s’escorrés per sota el cos de Paula Gámez i, quan semblava que havia creuat la linia de gol, la defensa egarenca la va treure sota pals. En els darrers minuts, les verdes van patir de valent per no perdre els 3 punts, sobretot en el temps afegit, quan es van veure obligades a treure sota pals fins a dues ocasions clares de gol del conjunt de Juliana Garcia. Finalment, van poder celebrar el triomf, sent el primer de la fase d’ascens.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC suma 36 punts i es queda amb un coeficient de 1,7 en la setena posició. La propera setmana rebran la visita de l’AEM Lleida “B”, terceres a la classificació i de moment invicte en aquesta nova fase. El partit es jugarà diumenge a les dotze del matí a la Bòbila.

Fitxa del partit:

Terrassa FC (1): Paula Gámez; Zaira Abenza, Judit Viñas, Eva Garrido, Dunia Jiménez; Paula Sánchez, Ona Aldea, Judith Mirón (Laura Rodríguez 77’); Lydia Rodríguez (Carla Sánchez 62’), Elena Benítez, Judit Domene.

Cerdanyola FC (2): Dèlia Zambrano; Eybis Medina, Claudia Lázaro, Andrea Blázquez, Andrea Barbero, Mariam Sarhani; Nuria Ortega, Mònica Brañas (Carla Collado 72’) Mireia Casacuberta (Adriana Quer 62’), Andrea Granados (Judit Forné 78’); Desirée Zambrano.