Victòria a la èpica del Cerdanyola a Can Xarau

20 de novembre de 2022 a les 11:27

El Cerdanyola CH va aconseguir la primera victòria de la lliga contra el Oviedo Roller (5-4). Un gol de Víctor Bonilla quan faltaven catorze segons pel final donava finalment els tres punts al conjunt verd-i-blanc.

Els vallesans necessitaven guanyar en la cinquena jornada després d'encadenar quatre derrotes consecutives en l'inici d'OK Liga Plata. L'equip sortiria amb la clara idea de voler dominar el partit, amb possessions llargues de bola i major protagonisme en les ocasions, la majoria però, sense gran perill contra la porteria defensada per Ivan Fernández.

Vuit minuts després Ignasi López rebria la targeta blava per una dura entrada. En el llançament de falta directa corresponent no perdonaria el Pelayo Aspra, que col·locava el primer gol del partit favorable a l’Oviedo. Arnau Gangonells tindria l'oportunitat de tornar a igualar el partit des del punt de penal, erraria amb un xut molt centrat que aturava el porter sense majors problemes. El mateix Gangonells tornaria a buscar la porteria rival, aquesta vegada en una conta molt ben trenada, amb un xut potent creuat contra la porteria rival que servia per fer l'empat a un. Tot i un final de primer temps amb atacs constants per part de tots dos equips, s'arribava al descans amb empat al marcador.

En la segona part, el Cerdanyola estaria molt més actiu. David Ramírez en una bona jugada per banda dreta superaria la porteria d'Ivan Fernández per col·locar el Cerdanyola per davant en el marcador amb el 2 a 1. Era la primera vegada en la lliga aquesta temporada que els vallesans es posaven per davant en un partit. La resposta dels asturians seria immediata, Pelayo Aspra aprofitava una jugada embolicada en àrea del Cerdanyola per tornar a posar la igualada a dos gols en el partit.

El partit de cop es refredaria, en un tram sense gaires ocasions de perill pels dos conjunts. L’Oviedo cometria la desena falta, brindant ocasió pel Cerdanyola des del punt de falta directa. Erik Gual seria l'encarregat de superar la porteria visitant, col·locant de nou als vallesans per davant en el marcador. El bon moment del Cerdanyola es traduiria en noves ocasions de perill, una gran jugada trenada dels locals servia perquè David Martínez rebés una bola al segon pal. El mateix Martínez amb un remat de primeres de cullera anotava per establir més distància en el marcador fent el 4 a 2.

Tot i el bon moment local, arribaria la desena falta contra el Cerdanyola dos minuts més tard. No fallaria Pelayo Aspra novament des del punt de falta directa per retallar diferències fent el 4-3. Quan faltaven dos minuts per finalitzar el partit, David Ramírez cometria una dura entrada castigada amb la targeta blava. El llançament des de la falta directa favorable als ovetencs significaria un nou gol d'Aspra, que feia el seu quart gol i empatava el partit.

Tot semblava indicar que el duel finalitzaria amb empat i repartiment de punts pels dos equips. Però Víctor Bonilla es disfressaria d'heroi en l'última jugada del partit. El mateix Bonilla aconseguia robar una bola en camp rival que el deixava sol contra el porter rival, amb una gran definició col·locaria la bola a la mateixa escaire de la porteria visitant, fent el 5 a 4 a catorze segons del final i brindant a la èpica la victòria pel Cerdanyola.

Amb aquesta victòria, el Cerdanyola CH suma els primers tres punts de la temporada i es col·loca en la desena posició, sortint així de la zona de descens. L'Oviedo Roller, per la seva part, cau a l'onzena posició de la OK Liga Plata Grup Nord. El pròxim partit, corresponent a la sisena jornada, el Cerdanyola s'enfrontarà al CAA Dominicos de la Coruña, previst pel dissabte 26 de novembre a les 17:00 h de la tarda.

Fitxa tècnica:

Cerdanyola CH: ‘Ninu’ Pérez (P), Víctor Bonilla, Erik Gual, David Martínez, Ignasi López, Pere Urpí, Arnau Gangonells, Marc Ramírez, David Ramírez  i Marc Costa (P).

Oviedo Roller: Ivan Fernández (P), Cristóbal Fernández, Alejandro López, Pelayo Aspra, Pelayo Álvarez, Mikel Navajas, David Vázquez, Enol Mier Rodríguez i Iñigo Nicieza (P).

Gols: 0-1, Pelayo Aspra (8’); 1-1, Arnau Gangonells (17’); 2-1, David Ramírez (27’); 2-2, Pelayo Aspra (28’); 3-2, Erik Gual (37’); 4-2, David Martínez (37’); 4-3, Pelayo Aspra (42’); 4-4, Pelayo Aspra (48’); 5-4, Víctor Bonilla (50’).

Àrbitre: Oriol Garriga i Raul Burgos.