Victòria a Santa Coloma de Gramenet Foto: Gabriel Corominas

Victòria a Santa Coloma de Gramenet

9 d'octubre de 2023 a les 8:15

El CBF Cerdanyola guanya per 49-55 al Draft Gramenet, colíder de la categoria, en un partit on es van fer fortes a partir del segon quart i que va tenir a Maria Cabello (21 punts) com a jugadora clau de l’encontre.

Visita d'altura la que va haver de fer el CBF Cerdanyola a Santa Coloma de Gramenet contra el colíder de la categoria, el Draft Gramenet. Les grogues arribaven invictes al duel que tancava la quarta jornada de Supercopa Catalunya, mentre que les verdes intentaven refer-se de la derrota de la setmana passada a casa contra l'Igualada.

Els primers minuts van estar marcats per la màxima igualtat entre tots dos conjunts, tot i que van ser les locals les que van obrir la primera gran escletxa guanyant 12-5 a falta de 3 minuts per acabar el primer període, però una gran reacció de les verdes els va permetre reenganxar-se al final del primer període (12-12). A partir del segon quart, el matx es va trencar en favor de les verdes, on va destacar Maria Cabello anotant gairebé la meitat dels punts del seu equip aprofitant les contínues pèrdues del conjunt groc i això va provocar que les vallesanes arribessin a un minut del descans guanyant de 10 (17-27).

A la represa, el ritme alt del Cerdanyola no va baixar i qui continuava en estat de gràcia era Cabello, que es va fer un fart d'anotar a Santa Coloma de Gramenet i feia encara més gran la diferència (24-36). Les verdes es mostraven fortes en el rebot defensiu i en el tir exterior durant el tercer període, que el van acabar amb un triple espectacular d'Esther Cortés sobre la botzina i situant el 32-46 en el marcador. Quan semblava que el partit estava tancat, el Draft va aconseguir un parcial de 8-0 en l'últim quart, fet que els va permetre col·locar-se a només 6 punts a falta de 5 minuts pel final (40-46). Afortunadament, les verdes van estar encertades des del tir lliure i van poder evitar que les rivals s'apropessin més en el marcador i van poder resistir els instants finals tot i no poder comptar amb Maria Cabello i Esther Murat, ambdues excloses per haver comès 5 faltes personals. Finalment, es van endur un important triomf a Santa Coloma per 49-55, obtenint així ser les primeres que guanyen al Draft aquesta temporada.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola se situa en la quarta posició amb un balanç de 3 victòries i 1 derrota. En dues setmanes, les verdes tornaran a Guiera per enfrontar-se a l'AB Premià, que té els mateixos números. Serà el diumenge 22 d'octubre a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica

Draft Gramenet (49): Lara Sánchez (2), Marina Laborda (13), Marta Colás (2), Joana Navarro (9), Merche Carrillo (6), Martina Olivé (4), Anna Gamarra (3), Elia Páez (0), Clara López (8), Clara Hernández (0), Queralt Mascort (0), Maria Cojocariu (2).

CBF Cerdanyola (55): Eva Garcia (5), Alba Lago (4), Esther Murat (3), Mar Garcia (2), Judith Romera (9), Maria Cabello (21), Laia Turu (2), Paula Moreno (0), Esther Cortés (6), Martina Galmés (0), Anna Homs (0), Sara Forés (0).

Parcials: 14-14 // 22-30 // 32-46 // 49-55.