Victòria amb regust a permanència Erik Gual (Mónica García Moreno/Cerdanyola Club d'Hoquei)

Victòria amb regust a permanència

5 de març de 2023 a les 16:41

El Cerdanyola CH va guanyar a la pista de l'Oviedo Roller (2-3) i deixa molt encarrilada la permanència a l'OK Plata. Les jugades a bola parada acabarien decantant l'enfrontament a favor del conjunt vallesà.

El Cerdanyola CH va aconseguir finalment la victòria contra l'Oviedo Roller HC. Tot i començar amb major intensitat, el ritme dels cerdanyolencs aniria de més a menys amb el pas dels minuts. L'Oviedo tindria una de les primeres ocasions clares des de la bola parada després que David Ramírez rebés la targeta blava per una dura entrada. En l'execució de falta directa, 'Ninu' Pérez amb una gran aturava, desviava el llançament de Pelayo Aspra, màxim golejador de l'equip ovetenc a la lliga amb 21 gols.

Tot i caçar el rebot, novament 'Ninu' aturaria fins a tres vegades els ramats dels locals per mantenir la porteria a zero. En una acció calcada a l'altre bàndol, l'àrbitre li ensenyaria la targeta blava a Cristóbal Fernández per una entrada sobre Erik Gual. El mateix Gual, amb una gran definició anotaria la falta directa per col·locar el primer gol del duel favorable al Cerdanyola. Amb l'Oviedo bolcat en camp rival intentant fer la igualada abans del descans, Ninu seria providencial per mantenir el resultat per la mínima per part dels vallesans.

En la segona part, el Cerdanyola estaria molt més defensiu. L'Oviedo seria el clar dominador de la possessió i les ocasions de perill. En el primer tram de segon temps, la bona defensa de les jugadores verd-i-blanques seria providencial per mantenir la porteria sense gols. En una jugada embolicada en àrea visitant, Pelayo Aspra aprofitaria una bola morta per anotar el gol dels locals i empatar el partit. Pocs minuts després, Pelayo Álvarez forçaria un penal contra Erik Gual. El mateix Álvarez s'encarregaria d'executar el penal a la dreta a l'escaire de la porteria cerdanyolenca per avançar el seu equip en l'electrònic.

Amb la remuntada provisional del conjunt asturià, el Cerdanyola augmentaria la intensitat per respondre. La desena falta en contra de l'Oviedo Roller, permetria una nova opció de falta directa per ara empatar el partit. De nou Erik Gual anotaria la directa, això sí, fallant el primer xut i anotant en el rebot. Quan estava a punt de finalitzar l'enfrontament, un bon contraatac conduït per Arnau Gangonells acabaria significant falta directa favorable als visitants. Erik Gual, tornava a marcar en la bola parada per fer el tercer gol, donant la victòria al Cerdanyola amb hat-trick particulat. En els minuts finals, tot i intentar de nou rescatar un punt, l'Oviedo Roller no podria contra la bona defensa cerdanyolenca, que s'enduia una de les victòries més importants aquesta temporada.

Amb aquest triomf, el Cerdanyola CH queda desè classificat amb 17 punts, i es col·loca vuit per sobre de l'Oviedo Roller, que és onzè, en zona de descens, amb 9 punts.

Fitxa del partit:

Oviedo Roller: Daniel Menéndez (P), Cristóbal Fernández, Alejandro López, Pelayo Aspra, Pelayo Álvarez, Mikel Navajas, David Vázquez, Miguel Lesmes, Enol Mier Rodríguez i Iñigo Nicieza (P).

Cerdanyola CH: ‘Ninu’ Pérez (P), Erik Gual, Ignasi López, Marc Ramírez, David Ramírez, David Martínez, Pere Urpí, Víctor Bonilla, Arnau Gangonells i Marc Costa (P).

Gols: 0-1, Erik Gual (19’); 1-1, Pelayo Aspra (37’); 2-1, Pelayo Alvarez (41’); 2-2, Erik Gual (46’); 2-3, Erik Gual (46’).

Àrbitre: Alberto Pérez i Lorenzo Bosch.