Victòria cap a la permanència Foto: Mónica García (Cerdanyola CH).

Victòria cap a la permanència

19 d'abril de 2023 a les 8:07

El Cerdanyola CH guanya a Fraga per 1 a 3 i fa un pas important cap a la permanència en l'OK Liga, quan falten dues jornades per finalitzar la competició. Després d'aquest triomf, les de Colaianni queden en la desena posició amb 22 punts. Aquesta nit, Igualada i Bigues i Riells juguen els seus partits de la jornada 24, davant el Gijón i Manlleu respectivament.

Triomf molt crucial del conjunt verd i blanc davant el Fraga. Dos gols de Gemma Solé i un de Laura Valverde van ser suficient per noquejar a les de Jordi Capdevila,  que no van poder frenar a les jugadores del Cerdanyola molt actives i endollades durant el partit.

Els primers minuts va ser de domini altern, tot i que Carla Castro van enviar una pilota al travesser de la porteria defensada per Anna Ferrer. Les primeres ocasions clares van ser per a les d' Andi Colaianni q
ue va mostrar més ritme de joc. Això no obstant, va ser Laura Valverde la que van desviar un tir sobre la porteria del Fraga per fer el 0 a 1. Això succeïa al minut 11 de la primera part. Vuit minuts després, Gemma Solé va trenar una jornada en solitari que va finalitzar amb la pilota al fons de la xarxa de la porteria del Fraga. El Cerdanyola havia transformat el control del joc en gols,  i dominava el marcador per 0 a 2. A partir d'aquest moment el domini va ser del Cerdanyola que no va patir problemes per dominar el tempus del partit. I si havia algú problema, com sempre, Mariona Surós s'encarregava de solucionar-lo sota els pals.

Al descans es va arribar amb el 0 a 2 i amb la sensació de que el Cerdanyola estava fent un partit molt seriós.

A la represa tot va continuar igual. El Cerdanyola va fer un pas en enrere i va evitar que el CP Fraga s'apropés amb perill a la seva porteria. Transcorria el minut 4, quan Gemma Solé va robar una pilota a la meitat del camp i se'n van anar cap a la porteria d' Anna Ferrer
, va llevat la pilota i va allotjar, amb la qualitat que li caracteritza, al fons de la xarxa. A partir d'aquest moment la sensació de superioritat van augmentar tot i que el conjunt local continuava intentant superar a les d'Andi Colaianni.

Era el minut 8 de la segona part, quan Vinyet Flix
va enviar un llançament llunyà que va sorprendre Mariona Surós, la pilota es va estavellar al travesser i va refusar en l'esquena de la portera del Cerdanyola i va pujar al marcador el primer gol local.

Amb el gol local el partit es va tornar boig, però les locals no van tenir encert, i les de Cerdanyola van continuar defensant amb fortalesa i van impedir que les locals retallessin les diferències en el marcador.

El partit va morir amb l'1 a 3 i ara el Cerdanyola continua depenent de si mateix per assolir la permanència en l'OK Liga.

El dissabte vinent, a les 20:00 hores, les de Cerdanyola rebran la visita al cuer, Lleidanet Alpicat per disputar el partit de la penúltima jornada. Si Igualada perd aquesta nit contra Gijón, les de Cerdanyola guanyant el dissabte hauran assolit la continuïtat en l'OK Liga una temporada més.

CP Fraga: Anna Ferrer (P), Joana Xicota, Aina Arxé, Bea Pereira i Adriana Gutiérrez – cinc inicials- Teresa  Payá, Jimena Ortíz, Vinyet Flix, Regina Flix i Fernanda Tapia (PS). Entrenador: Jordi Capdevila.

Cerdanyola CH: Mariona Surós (P), Paula Ferrón, Gemma Solé, Laura Valverde i Carla Castro- Cinc inicials- Anna Carranza, Anna Valverde, Natalia Castro, Ariadna Carrión i Estela Rubio (PS). Entrenador: Andi Colaianni.

Àrbitre:Ignasi Galán.

Gols: 11’- 0-1 Laura Valverde

19’- 0-2 Gemma Solé

29’- 0-3 Gemma Solé

33’- 1-3 Vinyet Flix