Victòria clau per trencar la mala ratxa Foto twitter CBF Cerdanyola

Victòria clau per trencar la mala ratxa

5 de febrer de 2023 a les 13:34

El CBF Cerdanyola aconsegueix un triomf importantíssim a Lleida per 68-77 en un partit molt complet de les verdes on van mantenir-se al capdavant del marcador en tot moment. Amb cinc victòries, encaren els propers tres partits clau una posició per sobre de la zona de descens.

Després de cinc derrotes consecutives, el CBF Cerdanyola afrontava la jornada 17 de la Lliga Femenina 2 amb una visita exigent, ja que havia de jugar al Barris Nord de Lleida contra el CB Lleida, equip què en els últims quatre enfrontaments no havien estat capaces de guanyar-les. A més, la situació de la taula obligava a les verdes a guanyar com sigui, ja que per darrere estan Sant Adrià i Mutilbasket presionant per sortir de la zona perillosa.

El partit va començar amb el conjunt verd imposant el seu ritme de joc i mostrant una solidesa ofensiva fins ara mai vista en tota la temporada en els primers compassos d’un encontré. En el moment que es van avançar en el marcador al minut 3 mitjançant un triple de Carla Pérez, les vallesanes es van fer seu l’encontre amb bon encert des de la linia de tres, assolint una aventatge d’11 punts a falta de 2 minuts per acabar el primer quart (11-22). Però les locals no van llençar la tovallola tan aviat i amb un parcial de 7-0 van aconseguit retallar distàncies fins a acabar els primers 10 minuts de joc amb el resultat de 18-22.

Al segon quart, la tònica no va variar gaire, ja que el Cerdanyola continuava desplegant el seu ritme alt, però sí que va millorar en l’aspecte anotador, ja que va ser el quart on més triples van anotar, fins a un total de cinc (tres d’ells de forma consecutiva). Això i que el conjunt del Segrià no va estar gaire encertat en aquest període, va propiciar que les verdes arribessin a allunyar-se de 15 punts a falta de 3 minuts pel descans (25-40), distància que van mantenir fins al final amb un contundent 31-46.

A la represa, el quadre local va retallar distàncies considerablement. En els primers 4 minuts de joc van ser capaces de passar del -15 al -2, aprofitant el bon encert de Pilar Comella i Abril Rexach i que les verdes només havien anotat 2 punts en tot aquell moment (46-48), però arran d’un triple de Iona Garcia l’equip vallesà es va tornar a endollar i va tornar a obrir escletxes de 9 punts per evitar ensurts a última hora. Van ser clau en aquest instant jugadores com Eva Almasqué i Claudia Baraut, autores de 13 i 14 punts, respectivament, que van ajudar a que l’equip afrontés l’últim quart amb 10 punts de marge (50-60).

L’últim quart va destacar pel bon control del moment que va tenir el quadre verd, que tot i els intents de les lleidatanes per remuntar el partit, van saber mantenir la calma i fer-se fortes en el rebot defensiu. Carla Pérez, amb 17 punts, va ser la gran arma ofensiva de les verdes en aquest tram final del matx, que va caure del bàndol visitant per un bon 68-77, trencant així una mala ratxa de cinc derrotes consecutives i guanyant en una pista històricament complicada per elles.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es manté en l’onzena posició amb un balanç de 5 victòries i 12 derrotes. La setmana que ve tindrà un enfrontament clau per les seves aspiracions de permanència, ja que rep a Guiera a El Olivar de Saragossa, cuer de la categoria. Es jugarà dissabte a dos quarts de set de la tarda.

Fitxa tècnica

CB Lleida (68): Pilar Comella (11), Abril Rexach (10), Neus Canet (4), Andrea Fernández (0), Cristina Peña (5), Laura Gil (5), Lara Tribouley (7), Iris Tribo (4), Maria Cerqueda (8), Judit Boladeres (2), Magalí Vilches (9), Silvia Lafuente (3).

CBF Cerdanyola (77): Carla Pérez (17), Ruth Allison (0), Claudia Baraut (14), Eva Garcia (2), Eva Almasqué (13), Lara Fernández (4), Laia Espin (9), Iona Garcia (8), Clara Díaz (5), Josefina Torruella (5).

Parcials: 18-22 // 31-46 // 50-60 // 68-77.