Victòria de bojos al Guinardó Foto Twitter Cerdanyola FC.

Victòria de bojos al Guinardó

23 de gener de 2023 a les 9:42

El Cerdanyola FC femení treu un triomf de molt mèrit contra el Martinenc per 3-5 en un partit on van haver de remuntar fins a dues vegades a les barcelonines. La setmana que ve, poden certificar ja la seva classificació per la fase d'ascens si guanyen a Pontenc i un dels seus màxims perseguidors no suma 3 punts.

Partit decisiu el que va jugar el Cerdanyola FC al Municipal de Guinardó de Barcelona contra el FC Martinenc, ja que les barcelonines es jugaven continuar vives en la lluita per jugar la fase d'ascens, a causa dels 6 punts que les separaven respecte de la quarta plaça (ocupada per les vallesanes) a falta de tres partits per acabar la fase regular.

Per la seva banda, les de Raül Raposo encaraven el matx sabent que Girona havia empatat a Porqueres (1-1), raó per la qual una victòria verda suposaria avançar a les del Gironès a la taula.

L'inici del partit va ser una bogeria. Ja al minut 2 es van avançar les locals amb un gol de Juliana Restrepo a la sortida d'un córner i, en la jugada següent, Sara Del Barrio va anotar el 2-0 aprofitant una bona passada en profunditat i xutant per sota les cames de Dèlia Zambrano.

Tot i els dos gols en 3 minuts, les verdes van poder retallar distàncies ràpidament, mitjançant un penal sobre Adriana Quer al minut 7 transformat per Núria Ortega. A partir d'aquest moment, les vallesanes van fer seu el control del matx i al minut 18 va aconseguir empatar a 2 gràcies a un gol d'Andrea Blázquez de falta directa. Abans del descans, les visitants haurien pogut fer el 2-3 si Desi Zambrano no hagués fallat un mà a mà davant de Luisa Ródenas al minut 27. Per part de les barcelonines, no va haver-hi ocasions clares en el tram final de la primera part. Amb tot això es va arribar al descans amb el 2-2 en el marcador.

A la represa, el partit va pujar encara més la seva intensitat. En els primers 5 minuts, Sara Del Barrio va tornar a col·locar per endavant el Martinenc amb un gol molt protestat per les verdes, ja que entenien que la pilota es va posar en joc sense el permís de l'àrbitre, agafant desprevinguda a tota la defensa visitant. Aquesta diana no va desanimar al Cerdanyola, que 10 minuts més tard va tornar a equilibrar la balança amb un golàs de falta de Desi Zambrano que va acabar a l'escaire. Amb el 3-3, el matx va entrar en un punt en el qual qualsevol errada es podria pagar molt car. Al minut 67, una mala passada de Miriam Tevar a Andrea Blázquez la va caçar Sara Del Barrio i, quan ho tenia tot per marcar el 4-3, sorprenentment va enviar la pilota fora. Al minut 70, l'àrbitre va tornar a xiular un penal a favor del Cerdanyola, en aquest cas per caiguda de Núria Ortega dins l'àrea. Va ser Desi Zambrano l'encarregada de xutar la pena màxima i tampoc va fallar. El 3-4 suposava el primer avantatge en el marcador per les verdes en tot el partit i ràpidament va posar terra pel mig. Una jugada de Desi al minut 74 que va acabar en les botes d'Adriana Quer perquè aquesta marqués el 3-5.

En el tram final de l'encontre, el conjunt vermell va prémer més a les vallesanes a la recerca del gol que les tornés a ficar de nou en la lluita pels tres punts, però es van trobar a un mur defensiu impenetrable i al final qui es va endur la victòria van ser les visitants, en una segona part memorable.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC escala fins a la tercera posició amb 29 punts. La setmana que ve pot segellar la seva classificació per la fase d'ascens si guanya a Pontenc i, o bé Girona no guanya a Martinenc o bé Santa Susanna no guanya ni a Llerona aquest dimecres ni a la Guineueta el cap de setmana que ve. El matx de les verdes serà diumenge a les dotze del matí a la Bòbila.

FC Martinenc (3): Luisa Ródenas; Mireia Pérez (Carla Lara 77'), Anna Carulla (Helena Lacambra 85'), Maria Riera (Jana Rosselló 85'), Paula De Rull; Eulalia Aballanet, Paula Bolta, Beatriz Tudela; Juliana Restrepo, Júlia López (Ester Ruiz 77'), Sara Del Barrio.

Cerdanyola FC (5): Dèlia Zambrano; Mariam Sarhani (Júlia Vegué 46'), Claudia Lázaro, Andrea Blázquez, Eybis Medina, Míriam Tevar (Carla Collado 85'); Núria Ortega, Carla Bartolomé (Mònica Brañas 46'), Judit Forné (Mireia Cascuberta 46'), Adriana Quer; Desirée Zambrano.

Gols: 1-0 Juliana Restrepo (2'), 2-0 Sara Del Barrio (3'), 2-1 Núria Ortega (p.) (7'), 2-2 Andrea Blázquez (18'), 3-2 Sara Del Barrio (49'), 3-3 Desirée Zambrano (59'), 3-4 Desi Zambrano (p.) (70'), 3-5 Adriana Quer (74').

Amonestacions: Maria Riera (6'), Paula Volta (53') i Guillem Garcia (Un cop acabat el partit) pel FC Martinenc i Mònica Brañas (78') i Mireia Casacuberta (90') pel Cerdanyola FC).