Victòria patida del CBF Cerdanyola al Nou Congost

23 de gener de 2022 a les 16:54

Les de Pili Bilbao vencen per 63-64 al Cadí Manresa CBF, que perd per primer cop a casa aquesta temporada, en un partit d’autèntic infart, on dos tirs lliures de Carla Pérez a l’últim segon van ser decisius per endur-se el triomf a casa.

La jornada 13 de la Copa Catalunya femenina es presentava amb un partit trascendental pel CBF Cerdanyola per les seves aspiracions a ser primer de grup. Visitaven el Nou Congost per enfrontar-se al Cadí Manresa CBF, quartes a la taula i invictes a casa aquesta temporada. Les del Bages són un dels equips que lluitarà per les posicions altes de la classificació, fet que convertia el matx d’ahir en una final avançada per les verdes.

El partit va començar amb tots dos equips mostrant-se molt sòlids des del tir exterior. Dos triples del Manresa i un del Cerdanyola van col·locar el 6-3 als primers dos minuts de joc. A partir de llavors, les locals van començar a escapar-se en el marcador, gràcies al seu joc ràpid, fins al punt de situar-se 6 punts per sobre a falta de 4 minuts de finalitzar el primer quart (14-8). Les verdes van reaccionar a temps i gràcies a l’encert de tir des de sota l’aro, van poder acabar els primers 10 minuts de joc un punt per sota (19-18).

Al segon quart, les vallesanes van sortir decidides a donar la volta a la situació i una primera cistella d’Ana Alonso als 3 minuts de joc va donar la primera aventatge de les verdes en tot el partit (19-20). Els següents minuts van estar marcats per la igualtat, ja que era complicat escapar-se en el lluminós per part de tots dos equips. Quan un equip encistellava, l’altre responia. Això va provocar que s’arribés amb el 27-26 a falta de 3 minuts pel descans. Els últims dos minuts del quart van ser per les de Pili Bilbao, que gràcies a un parcial de 0-7 van arribar a la mitja part guanyant per 28-34.

A la represa, les de Gerard Barbé van sortir amb una marxa que les seves rivals i, gràcies en part a Queralt Ribera, van aconseguir empatar el partit en els primers 4 minuts de joc (34-34). Aquesta igualtat va quedar patent durant el que quedava d’encontre, i els instants finals del tercer quart el Cerdanyola va mantenir l’aventatge mínima, gràcies al bon joc defensiu i a l’encert de jugadores com Carla Pérez. Tot això va provocar que s’arribés als últims 10 minuts amb un ajustat 45-48.

L’últim quart va ser d’autèntic infart. Les locals van començar donant-li la volta al marcador situant el 50-48 a falta de 8 minuts del final. Van respondre les visitants amb un triple de Carla Pérez, però, al moment, Marta Espinal va fer un altre per situar de nou al seu equip al capdavant del marcador, fins que Ana Alonso va anotar dos tirs lliures per col·locar el 53-53 quan faltaven 6 minuts pel final. Dos triples de Queralt Ribera van col·locar a les roses sis punts per sobre a falta de 3 minuts, però les vallesanes van aconseguir retallar diferències i situar-se a falta d’1 minut pel final a només 1 punt de les seves rivals (63-62). Aquests últims 60 segons van tenir de tot. Primer, dos tirs lliures errats per Ana Alonso a falta de 35 segons pel final i, acte seguit, va ser Queralt Ribera qui va fallar també els seus dos tirs lliures. I quan faltava un segon pel final, va ser Carla Pérez qui va anotar els decisius dos tirs lliures per col·locar el 63-64. Un últim llançament de 3 de Jana Garcia hagués donat la victòria a les manresanes, però no va encertar i això va significar que les verdes es van endur a casa una victòria més que suada, sent així l’onzena de la temporada i la novena de forma consecutiva.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola s’afiança en la primera posició amb un balanç d’onze victòries i només una derrota. La setmana vinent rebrà la visita de l’AB Premià, sisenes a la taula. Serà al PEM Guiera a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica

Cadí Manresa CBF (63): Queralt Ribera (20), Sira Beltran (5), Maria Vila (2), Nuria Beltran (0), Jana Garcia (13), Maria Caro (0), Julia Soteras (7), Claudia Vila (4), Laia Rovira (5), Mar Martí (2), Marta Espinal (5).

Cerdanyola CBF (64): Carla Pérez (14), Ruth Allison (2), Eva González (8), Eva Almasque (5), Lara Fernández (0), Laia Espin (2), Anna Iglesias (9), Iona Garcia (5), Mar Moreno (0), Elena Murcia (0), Ana Alonso (13), Lorena Del Moral (6).

Parcials: 19-18 // 28-34 // 45-48 // 63-64.