Victòria sobre la botzina per seguir somiant Instagram CB Femení Cerdanyola

Victòria sobre la botzina per seguir somiant

12 de febrer de 2023 a les 18:16

El CBF Cerdanyola guanya per 68-65 a El Olivar amb un triple de Ruth Allison a falta de 6 segons pel final del partit. Aquesta victòria, combinada amb la derrota dels seus rivals directes, l’allunya de la zona baixa i l’apropa als tres equips que té per sobre (Grup Barna, GEIEG i Lleida).

La divuitena data de la Liga Femenina 2 es presentava pel Cerdanyola com una jornada clau per seguir lluitant per la permanència. Rebia a Guiera a El Olivar, últim de la taula amb tres victòries menys que les verdes, raó per la qual un triomf davant les aragoneses suposaria fer un pas de gegant per assolir l’objectiu de seguir un any més en la categoria.

A l’inici del partit, va regnar la igualtat entre tots dos conjunts, però el conjunt local qui es mantenia per sobre del marcador, on van destacar jugadores com Carla Pérez o Leyre Urdiain, autores de la majoria dels punts de cada equip en el primer quart. En l’últim minut, El Olivar va aconseguir situar-se al capdavant per primer cop en tot l’encontre (13-14), però ràpidament les verdes van tornar a col·locar-se al front del lluminós amb dos cistelles d’Eva Almasqué, que van servir per acabar els primers 10 minuts amb el resultat de 17-14.

Al segon quart, les locals van augmentar la seva intensitat de joc, cosa que li va permetre assolir la màxima diferència del partit en els primers 4 minuts de joc (28-18). Eren bons minuts per les verdes, que es mostraven molt encertades des de la linia de 3 i sòlides en defensa, cosa que va agafar a contrapeu a les aragoneses. No obstant això, van poder retallar distàncies al tram final del període, arribant al descans amb un resultat favorable a les vallesanes de 32-26.

A la represa, el conjunt visitant va ficar-se de ple en el partit. En 5 minuts, van aconseguir empatar el matx (36-36) mitjançant l’encert de Rocío Torcal i a que les verdes van quedar tocades per l’expulsió d’Eva Garcia per acumular dues faltes antiesportives. A partir d’aquest moment, va tocar patir de valent per a que no s’escapés el triomf. Gràcies a una bona embrenzida final de les locals, van encarar els últims 10 minuts de joc amb el marcador de 47-42.

A l’últim quart, va ser d’autèntic infart. Tot i que les verdes van arribar a distanciar-se de 6 punts en els primers 4 minuts (59-53), els instants finals van destacar pel marcador apretat i per l’augment de la intensitat en el joc de tots dos equips. Les locals s’agafaven a l’encert d’Eva Almasqué, màxima anotadora amb 24 punts, i les visitants a Rocío Torcal i Davinia Ángel. A falta d’un minut, El Olivar s’avançava en el marcador de tres punts (60-63), però un triple de Carla Pérez va tornar a igualar l’encontre. Quan semblava que passaria el mateix que a la primera volta, una cistella de Davinia Ángel va col·locar a les de Saragossa 2 punts amunt a falta de 15 segons (63-65), però a falta de 6 per acabar el partit, Ruth Allison es va treure de la màniga un triple guanyador per donar el triomf a les verdes (66-65). Quan quedava una dècima, Eva Almasqué va transformar dos tirs lliures que tancarien el marcador a favor de les verdes per 68-65.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola acumula 6 victòries i 12 derrotes en el seu casiller, mantenint-se en l’onzena posició, però una victòria per sobre de Mutilbasket i Sant Adrià. A més retalla distàncies amb GEIEG i Grup Barna (7 victòries i 11 derrotes) i CB Lleida (8 victòries i 10 derrotes). La propera setmana visita un pavelló de bons records per elles com es La Nau del Clot de Barcelona per enfrontar-se al Grup Barna. Serà dissabte a dos quarts de set de la tarda.

Fitxa tècnica

CBF Cerdanyola (68): Carla Pérez (10), Ruth Allison (16), Claudia Baraut (0), Eva Garcia (0), Eva Almasqué (24), Lara Fernández (0), Laia Espin (10), Iona Garcia (6), Clara Díaz (2), Josefina Torruella (0).

El Olivar (65): Romane Lacaze (4), Davinia Ángel (9), Leyre Martínez (7), Leyre Urdiain (18), Carlota Lázaro (0), Ane Iturbe (5), Valeria Royo (0), Rocio Torcal (15), Arantxa Portález (7).

Parcials: 17-14 // 32-26 // 47-42 // 68-65.