Victòria vibrant a Guiera (6-4) Foto Núria Puentes.

Victòria vibrant a Guiera (6-4)

15 de gener de 2023 a les 12:21

Els de Lara superen el Futsal Mataró, vigent campió, amb patiment en els darrers minuts i amb molta polèmica arbitral. El partit passava del 5-1, totalment controlat pels locals, al 5-4 a falta de 3 minuts, amb dues expulsions verd-i-blanques molt protestades, d'Albadalejo i de Jordi Sánchez.

El partit començava amb molt de ritme per parts dels dos conjunts i buscant les porteries rivals. Els maresmencs controlaven la possessió amb jugades més llargues, i el Cerdanyola preferia sortir fort al contraatac, amb una defensa zonal contundent, com ja ens tenen acostumats. Al minut 6, Albadalejo avançava els locals amb una bona rematada de servei de banda de Bussi. Passaven els minuts, i el Mataró volia reaccionar, però tornàvem a veure la millor versió defensiva dels de Lara, que semblaven infranquejables. Ramon sota pals també estava encertat i els visitants es desesperaven. I en una gran aturada del porter local, servia ràpidament cap a Dani Alonso que amb el cap superava Isaac per posar el 2-0 abans d'arribar al descans.

A la segona part es trencaria totalment el partit. Durant els primers 10 minuts, el Cerdanyola controlava totalment el matx dominant el resultant fins el 5-1, gols de Dani i Albadalejo de nou, i Bussi, i Pipa per part del Mataró. Sito Rivera posava el porter jugador a falta d'11 minuts, i retallava distàncies amb un bon gol de Pano. A falta de 6 minuts, Albadalejo volia servir ràpidament de banda però no podia perquè la banqueta rival no li posava fàcil per accedir a la pilota, i aquí esclatava el partit: Héctor veia la segona groga després d'aquesta picabaralla, curiosament sense cap amonestació visitant, i el Cerdanyola es quedava amb un menys. Poc després, Jordi Sánchez tallava un contraatac, i sorprenentment per a tothom, també era expulsat directament, segons els àrbitres per fer ús excessiu de la força. Tota la plantilla i afició del Cerdanyola protestava constantment aquestes decisions, tenint en compte que un jugador del Mataró, Lupi, havia fet exactament el mateix pocs minuts abans amb només una amonestació com a càstig. Amb un criteri canviant per part dels àrbitres, el partit passava a perillar pels locals, que amb dos jugadors menys i un 5-2 sabia que li tocaria treballar per treure la victòria. Primer Pipa i després Lupi retallaven fins el 5-4 a falta de 3 minuts. El Cerdanyola es feia fort defensant el porter jugador, i els visitants eren els que ara protestaven un possible penal. Bussi recuperava i feia el 6-4 de camp a camp per sentenciar el partit.

Botzina final i celebració eufòrica, no tant pels tres punts davant d'un dels millors equips de la lliga, sinó per com s'havia posat el partit en el tram final. Els de Lara continuen líders, i ja són 11 jornades consecutives, i sumen 37 punts, tot i que la setmana vinent sumaran 3 més perquè no disputaran el partit contra l'Irefrank Elx recentment retirat.

Fitxa del partit:

Cerdanyola FC (6): Ramon (P), Héctor (2), Bussi (2), Jan i Josep - cinc inicial - Adri (P), Dani (C)(2), Bernat, Ricardinho, Jordi i Gabi.

Futsal Mataró (4): Isaac (P)(C), Miki, Lupi (1), Jue i Tolrà - cinc inicial - Adri (P), Llibi, Bernat, Alagi, Novo, Pano (1) i Pipa (2).

Gols: 1-0 Albadalejo (6'), 2-0 Dani (16'); 3-0 Dani (22'), 4-0 Albadalejo (27') 4-1 Pipa (27'), 5-1 Bussi (32'), 5-2 Pano (34'), 5-3 Pipa (36'), 5-4 Lupi (37'), 6-4 Bussi (40').