Vídeos contra la violència vers les dones
24 de novembre de 2013 a les 23:11L’Ajuntament de Cerdanyola amb l’Aula de Teatre de l’Ateneu i el grup teatral de Dones per la Igualtat han realitzat quatre viodeclips per commemorar el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones que volen fer visible aquesta xacra social i demostrar que la dona pot tenir suports i pot sortir-se’n.
Els vídeos escenifiquen situacions de violència de gènere en les que la dona no està sola i es podran veure a través del web municipal www.cerdanyola.cat, al mitjà de comunicació www.cerdanyola.info i a les pantalles gegants que es troben al carrer. L’objectiu, segons l’alcaldessa, Carme Carmona, és difondre el missatge de que les dones que pateixen aquesta greu problemàtica no estan soles i poden comptar amb suports.
L’elaboració i projecció dels vídeos s’emmarca en el programa de commemoració del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones.
Segons la tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cerdanyola, Dolors Toló, aquests videoclips defineixen què és la violència envers les dones i què es pot fer davant d’ella.
Els alumnes de l’Aula de Teatre de l’Ateneu són alguns dels protagonistes d’aquestes produccions. Durant més de dues setmanes, han pogut treballar sobre la temàtica fent improvisacions a les classes i, fins i tot, debatent sobre la qüestió. El responsable de l’aula, Carlos Soler, explica que s’ha volgut reflectir la violència física però també la psíquica i emocional.
Altra de les entitats col·laboradores ha estat Dones per la Igualtat que, a través del seu grup de teatre, també ha participat directament en l’elaboració de dos dels vídeos. La presidenta de l’entitat, Isabel del Peral, explica que han pogut mostrar en aquests treballs part de la seva experiència acollint a dones que han patit violència de gènere.
Les activitats de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència ver les Dones començaran el proper diumenge, 24 de novembre, amb la VII Marxa Cerdanyola contra la Violència Masclista que s’iniciarà a les 12h a la plaça de l’Abat Oliba i farà un recorregut per les vies més cèntriques de la ciutat fins arribar de nou a la plaça on es llegirà el manifest de la jornada.
Els actes del programa continuaran el 25 de novembre amb el passi del documental Espera un milagro sobre la situació de les dones a l’Índia que ha organitzat la Fundació Vicenç Ferrer. Dimecres 27 l’entitat del Safareig organitza un taller per a joves sobre els mites de l’amor romàntic. Dijous 28, Dones per la Igualtat ofereix una Xerrada i divendres 29, l’entitat Itaka ofereix el passi del documental “BUITS de Susana Barranco.