Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Xiscnèfils tanquen curs amb l’humor com a eina de denúncia social: Puan
Xiscnèfils tanquen curs amb l’humor com a eina de denúncia social: Puan Sbaraglia i Subiotto en una escena de Puan

Xiscnèfils tanquen curs amb l’humor com a eina de denúncia social: Puan

11 de juny de 2024 a les 10:46

El cineclub Xiscnèfils tanca curs amb una comèdia agredolça en defensa de l’educació pública i l’accés a la cultura a l’Argentina preMilei.

La rivalitat de dos professors (uns més que excel·lents Leonardo Sbaraglia i Marcelo Subiotto, aquest últim guanyador del premi al millor actor al festival de Sant Sebastià) per fer-se amb la càtedra de filosofia al barri universitari de Puan és la premissa argumental amb què María Alché i Benjamín Naishtat fan un retrat àcid i divertit sobre la societat argentina que poc temps després escolliria a l’ultraliberal Milei com a president.

Marcelo, un home d'uns 50 anys, ha dedicat la seva vida a l'ensenyament de Filosofia a la Facultat de Filosofia i Lletres. Quan el cap de Càtedra, mentor i company d'aventures del pensament mor inesperadament, Marcelo assumeix que heretarà la titularitat de la Càtedra que ha quedat vacant. El que no s'imagina és que Rafael Sujarchuk, un col·lega brillant i seductor, tornarà des d'Alemanya per disputar el lloc vacant. Comença llavors una batalla sense caserna entre dos professors extremadament oposats als seus estils i pedagogies.

Jordi Mena, dels Xiscnèfils, destaca que la pel·lícula aborda “la manca de recursos i el destí incert” de l’educació pública que resisteix gràcies a “l’esperit de lluita” d’uns docents als que els tàndem de direcció fa un acte d’homenatge. Mena subratlla que Puan es tracta d’una comèdia agredolça sobre aquelles idees valuoses que naixen a les aules i que han de prendre vida fora d’elles.

Puan tancarà el curs cinematogràfic dels Xiscnèfils. La projecció serà aquest dijous, 13 de juny, a l’Ateneu. Com sempre, a les 20.30 hores.