Èxit de la campanya contra els productes transgènics
21 de juliol de 2008 a les 0:00
Voluntaris de Som lo que sembrem han visitat els mercats de Cerdanyola aquest mes de juliol dins de la campanya per demanar que el Parlament aprovi la proposició de llei -a la qual ja han donat suport més de 50.000 ciutadans- que declara Catalunya Territori Lliure de Transgènics.
L’objectiu no només és aturar aquest tipus de cultiu, sinó també informar respecte aquesta polèmica tecnologia alimentària i facilitar un debat sobre la qüestió. Des de
Som lo que sembrem consideren que el cultiu i comercialització de transgènics és tema “complex i aliè a la nostra vida quotidiana amb productes modificats genèticament o derivats d’aquests que es troben en els nostres mercats i supermercats i els ingerim habitualment sense saber-ho”.
Iolanda Verdugo, responsable de la campanya al Vallès Occidental i membre de l’Associació en Defensa de la Natura (ADENC), destaca que a més dels dos mercats de Cerdanyola, a la nostra comarca la campanya s’ha fet als mercats de Sabadell, Rubí, el de la Independència de Terrassa, el de Pere San de Sant Cugat.
Verdugo indica que la campanya en favor de la proposta de llei ha tingut molt bona acollida a la majoria de les parades i també entre els ciutadans que encara aposten per aquest sistema de distribució d'aliments més tradicional. Tant és ixí que destaca que s'han recollit ja més de els 50.000 signatures necessàries per tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) i que les firmes es lliuraran a l'Institut d'Estadística de Catalunya en dues parts: el 30 de juliol i a mitjans d'agost.
Els impulsors d’aquesta iniciativa consideren que és als mercats on cal defensar amb més força la biodiversitat local i potenciar també “un consum responsable”. Des de Som lo que sembrem consideren important defensar les “varietats autòctones conreades des de fa centenars d’anys pels nostres agricultors”.
Vergudo recorda que Catalunya és la segona regió europea amb més quantitat de cultius transgènicsi que actualment no s’han realitzat estudis científics exhaustius sobre quins impactes poden generar un cop entren en contacte amb la natura o dins la cadena alimentària.