Yo, Tonya destaca entre les novetats de cartellera de la setmana
28 de febrer de 2018 a les 9:50El que alguns consideren el Brokeback mountain anglès -dijous amb els Xiscnèfils- i el tour de force interpretatiu de Margott Robbie encarnen la polèmica patinadora Tonya Harding -a partir de divendres a El Punt- són les principals novetats de cartellera d’aquesta setmana a les pantalles de Cerdanyola.
Johnny Saxby (Josh O’Connor) viu amb els seus pares d'edat molt avançada i treballa a la seva granja de Yorkshire en la criança d'ovelles. Johnny intenta evadir-se dels seus problemes amb l’alcohol i el sexe. Un treballador romanès, Gheorghe (Alec Secareanu), entra a la granja per ajudar la família i tot canvia en la alineant vida de Johnny. La història que sorgeix entre tots dos és la història d'un aprenentatge, la de Johnny que aprèn a estimar i amb això, troba un sentit a la seva vida.
L’òpera prima del britànic Francis Lee, Tierra de Dios (God 's own country), és una gens idealitzada mirada al món rural d’Anglaterra que alguns comparen amb Brokeback mountain. La pel·lícula va destacar al palmarès de festivals prestigiosos com els de Sundance o Edimburg i va assolir quatre premis BIFA (British Independent Film Awards) a millor pel·lícula, actor (O'Connor), guionista debutant i so.
Comèdia negra sobre un drama real
Entre les estrenes als cinemes El Punt Vallès del carrer de Santa Teresa destaca especialment la de Yo, Tonya, pel•lícula que s’allunya del clàssic biopic hagiogràfic d’una figura de l'esport per capbussar-se en les arrels d’una de les grans polèmiques de l'esport dels Estats Units dels anys 90 que va acabar convertint-se en un dels personatges més odiats del país.
El 6 de gener de 1994, la patinadora sobre gel Nancy Kerrigan, exponent màxim de l’elegància principesca en aquest esport, va ser agredida a la cama quan s'entrenava per als campionats d'Estats Units del que sortiria la selecció per als Jocs Olímpics de Lillehammer. Cinc dies després, l'FBI detenia l’agressor i slatava l’escàndol: havia estat contractat per l'ex marit de Tonya Harding, la vencedora del torneig, gran rival de Kerrigan i exponent d’un patinatge més físic que elegant, més obrer que principesc.
En format de fals documental i amb to de comèdia negra que aborda temes com el classisme als Estats Units, la pel•lícula de Craig Gillespie relata els cops de la vida que va patir abans i després de l’incident una Tonya Harding a la que posa rostre en el millor paper de la seva vida l’australiana Margott Robbie i que podria portar-la a un premi Óscar que tothom dona per segur com actriu de repartiment a Allison Janney per la seva interpretació de la perversa mare de Harding.
Què té més valor, l’amor o els diners?
També basada en fets reals, arriba aquest divendres a El Punt, l’última pel·lícula de Ridley Scott, Todo el dinero del mundo, film sobre el segrest a Itàlia, el 1973, de John Paul Getty III, i els desesperats esforços de la seva mare (Michelle Williams) per aconseguir que l'avi del jove, el magnat del petroli John Paul Getty Sr. (un Christopher Plummer nominat als Óscar que va substituir a correcuita un Kevin Spacey eliminat de la pel·lícula arran dels escàndols sobre presumptes assetjaments sexuals), considerat un dels homes més rics del món , pagués el rescat. Getty envia al seu enigmàtic home de seguretat, Fletcher Chace (Mark Wahlberg), a vetllar pels interessos del seu nét.
Animació europea
I com no, si hi ha novetats a la cartellera és que hi ha una nova pel·lícula d’animació. D’Alemanya arriba La família feliç. La sinopsi argumental del films ens diu que els Wishbone no són el que es diu una família feliç i per això la mare, Emma, ha decidit organitzar una nit especial. Tot va segons el planejat fins que una bruixa els maleeix convertint-los en monstres. Els Wishbone hauran de demostrar que tot i ser diferents poden convertir-se en una gran família feliç. Ho aconseguiran?