Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Zoe Glhais debuta en la novel·la de fantasia juvenil amb Ilika, la voz del desti...
Zoe Glhais debuta en la novel·la de fantasia juvenil amb Ilika, la voz del destino

Zoe Glhais debuta en la novel·la de fantasia juvenil amb Ilika, la voz del destino

31 de gener de 2023 a les 10:51

L’escriptora cerdanyolenca Zoe Glhais ha presentat la seva primera novel·la, Ilika, la voz del destino, convidada per La Constància Factoria Cultural i acompanyada per les també escriptores de la nostra ciutat Annabel Alcaraz i Laura Otón, que van conversar sobre literatura fantàstica juvenil.

Audios

31-01-2023 Zoe Glhais

A Ilika, la voz del destino, la Zoe Glhais ha creat un món sense deus, “amb elements màgics i amb diversos continents inspirats en les antigues cultures celtes, vikingues, hawaianes i tailandeses”. L’autora ha creat un detallat atles d’aquest món perquè ha escrit una novel·la de viatge iniciàtic i necessitava situar perfectament als seus personatges, recopilant molta documentació per mantenir la coherència.

L’autora estructura el llibre en capítols narrats en primera persona per les quatres protagonistes, “un capítol per a cada personatge, quatre veus diferents i personals que em permeten posar-me en la pell de les tres noies i el noi que centren la història”.

Zoe Glhais explica que va començar a escriure la seva novel·la durant el confinament “recuperant el contingut de llibretes i llibretes plenes d’anotacions fetes durant la meva adolescència, de fet he escrit el llibre que m’hagués agradat llegir amb 14 anys, amb molta acció i apoderament femení”. Zoe Glhais i Annabel Alcaraz creuen que “el gènere fantàstic permet parlar amb molta llibertat sobre problemàtiques reals i actuals, i és ideal per exposar les nostres pors”.

Sobre l’estat actual de la literatura fantàstics juvenil, les tres autores creuen que “els joves lectors d’ara es troben amb menys tabús per parlar de segons què i fer-ho segons com, amb plataformes com Wattpad on autors i autores no tenen gaire pudor a resultar molt explícits, publicant sense cap filtre”.