Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L’AMB tornarà, en l’impost de 2024, el recàrrec del Tribut Metropolità cobrat se...
L’AMB tornarà, en l’impost de 2024, el recàrrec del Tribut Metropolità cobrat sense preavís

L’AMB tornarà, en l’impost de 2024, el recàrrec del Tribut Metropolità cobrat sense preavís

16 de febrer de 2024 a les 8:22

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) retornarà l'import del recàrrec en el Tribut Metropolitana del 2024 a les persones que ja hagin pagat l’impost del 2023 amb aquest recàrrec sense que haguessin rebut un preavís sobre el pagament en període voluntari. A més, s'obrirà un nou període de pagament voluntari per evitar aquest recàrrec a les persones que encara no l'hagin abonat.

Ciutadans de Cerdanyola i la Plataforma No al Tribut Metropolità havien fet pública les seves queixes pel cobrament d’un recàrrec en l’impost per no haver-ho pagat en el període voluntari però sense que hi hagués un preavís d’aquest cobrament. La queixa es va tractar en l’Audiència Ciutadana del Ple Municipal i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va manifestar que l’Ajuntament havia traslladat aquesta preocupació ciutadana a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè facilités una solució.

El mateix Cordón ha fet públic, a través de les seves xarxes socials, la resposta facilitada per l’AMB que consisteix en què tornarà l'import del recàrrec en el tribut del 2024 a les persones que ja hagin pagat l’impost del 2023 amb un recàrrec del 5% o del 10%.

D’altra banda, s'obrirà un nou període de pagament voluntari perquè les persones que encara no hagin pagat el tribut del 2023 ho facin i que s’enviarà una nova comunicació al respecte.

 

L’alcalde explica que, efectivament, fa setmanes que havien arribat queixes de moltes persones de la ciutat per haver rebut una comunicació de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) informant del pagament del Tribut Metropolità amb recàrrec sense haver rebut cap avís previ informant-los del termini voluntari, que al 2023 va ser del 26 de maig al 28 de juliol.